Distortion klar med nye navne

Distortion klar med nye navne

Endnu syv artister er klar til offentliggørelse på årets Distortion-program. Alle tilhører de den internationale klubscenes elite. De syv er: Todd Terje (Norge), Ivan Smagghe (Frankrig), Mr. Ties (Italien), DVS1 (USA), Michael Mayer (Tyskland), Superpitcher (Tyskland), Brodinski (Frankrig) og Club Cheval (Frankrig).

Den norske discolegende Todd Terje (billedet) er mildest talt aktuel. Han udgiver nemlig sit debutalbum, "It's About Time", denne uge. Og det er vitterligt på tide, for siden begyndelsen af 00'erne har han været en af de mest kendte og nyskabende eksponenter for den særlige norske disko-lyd. Distortion-koncerten bliver den første i Skandinavien, hvor han spiller sit nye materiale live.

Nis Sigurdsson, medlem af Distortions bookinggruppe, udtaler begejstreret om bookningen: "I klubverdenen har det været det album, mange har set allermest frem til i år. De fleste er enige om, det lever fuldstændig op til forventningerne, så vi er ekstremt stolte af at præsentere ham på Distortion."

Franskmanden Ivan Smagghe var i lang tid mest kendt som medstifter af electro-house-gruppen Black Strobe. I dag arbejder han med Tim Paris i duoen It's A Fine Line. Sammen har de remixet for navne som Superpitcher og The xx. Deres debutalbum er også lige om hjørnet.

Det unge italienske talent Mr. Ties er blevet lokket til årets Distortion. Han har også lovet at spille en 12 timer lang kombination af live- og dj-optræden på Final Party, hvor han får sin helt egen scene. 

DVS1 er har længe været en af det amerikanske Midtvestens mest elskede techno-dj's. Men siden han i 2009 debuterede som producer på Ben Klocks pladeselskab, Klockworks, har hans stjernestatus udvidet sig hastigt til resten af verden.

Michael Mayer og Superpitcher er begge velkendte Distortion-navne. De er det Köln-baserede pladeselskab Kompaktsmest efterspurgte dj's. Distortions grundlægger, Thomas Fleurquin, kan ikke forestille sig Distortion uden de to herrer: "Mayer og Superpitcher er for mig Europas største techno-legender. Ikke kun fordi deres arbejde hos Kompakt har sat Tyskland på musik-verdenskortet siden 1998, men især på grund af den ægte raveparty-ånd, som de medbringer. Det er med dem, at Final Party-raketten kommer af sted til det ydre rum, hvert år - Michael og Super har værer Distortion Final Party "residents" siden 2009."

Den franske stjerne Brodinski er også en genganger. I år leverer han dog sin catchy electro-house som en del af en showcase for hans pladeselskab, Bromance Records. Hans landsmænd Club Cheval spiller som anden del af samme showcase.

Efter de nye tilføjelser er der indtil videre 18 artister på årets Distortion-program - Skream, Boys Noize, DJ Spinn & DJ Rashad, Joe Ford, Blawan, Hudson Mohawke, Mykki Blanco, Sun Ra Arkestra feat. Marshall Allen, Nisennenmondai, Matmos, Noisia.

Distortion Festival går fra den 4. juni til den 8. juni, og billetter kan skaffes via GAFFA Live.

Hør "Johnny And Mary (feat Bryan Ferry)" fra Todd Terjes debutalbum "It's About Time" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA