x

Hør Pot Top 10

Hør Pot Top 10

I efteråret 1971 begyndte en gruppe teenagers, der kaldte sig selv "The Waldos", at lede efter en forladt cannabismark i San Rafael, Californien. De begyndte i den sammenhæng at bruge begrebet "4:20", fordi det var på det tidspunkt af dagen, at de mødtes for at søge. I dag bruges det både som reference til, at man ryger en joint klokken 16.20, samt at man den 20. april fejrer cannabis. Det gjorde man således i går, hvad også de danske medier dækkede. 

Dagen derpå har GAFFA kigget pladesamlingen igennem og fundet en 10 sange, der handler om den grønne plante. Ikke overraskende har mange musikere et nært - og nogle gange inspirerende forhold til - cannabis. Brugen af cannabis har nærmest givet inspiration til hele genrer inden for blandt andet rockmusikken, mens mange rappere også er dygtige til at finde på nye rim om at rulle joints. Hør playlisten i WiMP og Spotify her forneden.

10) Afro Man - Because I Got High
Det siges, at livet blot er et spørgsmål om at møde op. Det kan dog godt være, at det har været lidt svært for den gæve Afro Man. Ganske enkelt fordi han blev høj.

9) Rick James - Mary Jane
Rick James giver et af de første bud på, hvordan det lyder, når funk møder punk med en ode til "Mary Jane", gammel slang for cannabis. Forførende.

8) Cypress Hill - Hits from the Bong
Cypress Hill kommer med en stærk opfordring til at tage et sug - stærkt illustreret med lydeffekter og det hele.

7) Nirvana - Moist Vagina
Titlen lyder måske ikke umiddelbart som noget, man ruller og ryger. Men pludselig skriger Kurt Cobain gang på gang "Marijuana". Okay så.

6) Black Sabbath - Sweet Leaf
Det kan vel næppe komme bag på nogen, at Ozzy og Sabbath i 70'erne skrev en kærlighedserklæring til det grønne blad.

5) Dr. Dre feat Snoop Dogg and Nate Dogg -The Next Episode
Der er ingen slinger i valsen her. Der fyres op hver dag. Sådan er det bare, når man hedder Dogg til efternavn.

4) Tom Petty - You Don't Know How it Feels
Rockmusikkens modstykke til "The Next Episode".

3) Neil Young - Roll Another Number (For the Road)
Selvom den ikke kun handler om at ryge joints, er Neil Youngs "Roll Another Number (For the Road)" en smuk erklæring til stoner-tilværelsen.

2) Wiz Khalifa, Snoop Dogg and Bruno Mars - Young, Wild & Free
Og Snoop Dogg (billedet) dukker endnu en gang op. 

1) Bob Dylan - Rainy Day Women #12 & 35
Dylan er klar i mælet. "Everybody must get stoned". Det behøver man nu altså ikke for at kunne knipse med på denne klassiker fra "Blonde On Blonde".

Man behøver ikke ryge noget som helst for at lytte til denne playliste, den egner sig ganske udmærket til en tidlig sommerdag i solen også. God lyttelyst!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA