x

Hør Pixies' første album i 23 år allerede nu

Hør Pixies' første album i 23 år allerede nu

Pixies-fans har i mange år drømt om et nyt album fra det stilskabende Boston-støjpop/rock/surf-band. Deres drømme går nu i opfyldelse. For første gang i over to årtier udgiver Pixies et splinternyt album, "Indie Cindy", den 28. april. Du kan dog allerede høre albummet online nu – klik på linket nedenfor.

"Vi begyndte at snakke alvorligt om at lave ny musik for fire år siden," fortæller trommeslager David Lovering. "Ny musik virkede som noget, vi bare var nødt til at gøre, vi kunne ikke bare fortsætte med at tage på turné uden noget nyt. Så snakken udviklede sig til en skriveproces og studietid, og vi er alle sammen meget glade for det endelige resultat."

Albummets 12 numre er produceret af Gil Norton, som også producerede albummene "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) og "Trompe Le Monde" (1991) og består af de sange, som har været at finde på de to ep'er, som bandet har udgivet siden september sidste år, "EP1" og "EP2" samt sangene fra den netop updgivne "EP3", herunder sidste sommers single, "Bagboy". Bandets seneste album var "Trompe Le Monde", som udkom i 1991.

"Indie Cindy" udkommer i en lang række formater. Den kommer som standard 12-track single-cd-digipack med booklet, som et two-disc-deluxe-gatefold-album, på 180-gram vinyl, som en standard 12-track digital download via iTunes, Amazon osv. samt en deluxe download, hvortil en liveoptræden på 13 sange følger med.

Fra bandets hjemmeside kan man også bestille en speciel deluxe-udgave i et begrænset oplag på 5000 eksemplarer – både som cd og vinylplade. Den indeholder en 40 sider lang hard-back bog med alt artworket til "Indie Cindy".

Alle numrene er indspillet af de mangeårige medlemmer Black Francis (sang, guitar), David Lovering (bas) og Joey Santiago (trommer). På bas har bandet hyret Jeremy Dubs som afløser for Kim Deal, der gik ud af gruppen sidste år. Live bliver bassen dog spillet af Paz Lenchantin (A Perfect Circle), der har taget over efter Kim Shattucks korte tid i bandet i efteråret 2013.

Pixies spiller på årets NorthSide Festival søndag den 15. juni. Billetter kan findes via GAFFA Live

Hør "Indie Cindy" og giv gerne din mening i kommentarfeltet – holder Pixies stadig?:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA