x

Se ny video fra The Blue Van – den første af ti

Se ny video fra The Blue Van – den første af ti

The Blue Van har netop udgivet en ny single og musikvideo, "The Beat Goes On", og det bliver den første af ti singler, som gruppen vil udgive med tilhørende videoer i løbet af 2014 i stedet for et nyt album. Se musikvideoen nedenfor.

– Det handler om at tænke nyt og gøre tingene på en anderledes måde, fordi verden er forandret, udtaler Steffen Westmark, forsanger og guitarist og fortsætter:

– Samtidig er det i den grad old-school at gøre tingene på den måde, som vi nu gør, for det var jo det, både The Beatles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og alle de andre gjorde i gamle dage.

Interessen for enkeltnumre i stedet for hele album er vokset efter fremkomsten af først iTunes, dernæst streamingtjenester som YouTube, Spotify og WiMP, og det har også afspejlet sig i, hvordan kunstnere udgiver musik på. Ep'en har fået en renæssance med udgivelser fra navne som Pixies, Veto, The Rumour Said Fire og mange flere, ligesom en sanger som Asbjørn og bandet The Olympics for tiden også er ved at udsende en single-serie. 

– Den første single hedder "The Beat Goes On" og kan ses som en kommentar til den turbulens, der har været i pladebranchen de sidste mange år. Musikken bliver ved med at være der, selvom nogle ydre ting forandrer sig, fortæller Søren Christensen, guitarist og organist. – Nummeret er et optimistisk The Blue Van-"feel good"-nummer, som bare vil fremad.

The Blue Van udgav deres debutalbum, "The Art of Rolling", i 2005, og i alt har de udsendt fem album, senest "Would You Change Your Life?" fra 2012.

"The Beat Goes On" er som nævnt den første single i en række af ti og er produceret af Dan Hougesen og Mark Wills. Duoen, som også står bag tidligere albumproduktioner med The Blue Van, har fokuseret på den musikalske vibe, der udspiller sig på indspilningstidspunktet. Samtidigt får spontane og nye idéer lov til at blomstre, frem for at blive gemt væk til næste album.

Hen over sommeren vil man kunne opleve The Blue Van på blandt andet NorthSide Festival, Skive og Smukfest, og til efteråret drager bandet på en omfattende klub-tour rundt i Danmark. Sideløbende vil der hele tiden udkomme nye numre med bandet.

Se videoen til "The Beat Goes On" og en videoteaser til singleserien her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA