x

Jack White optager Neil Young live hos Jimmy Fallon

Jack White optager Neil Young live hos Jimmy Fallon

Da Neil Young og Jack White var gæster i gårsdagens The Tonight Show hos talkshowværten Jimmy Fallon, blev det én af de aftener, som verden priser sig lykkelige over blev optaget.

I studiet stod en velfungerende "Voice-O-Graph" fra 1947 (se billedet) – ja faktisk et af de eneste eksemplarer, der virker endnu – som tilhører selveste Jack White. Han har erhvervet monstrummet til sit pladestudie Third Man Records i Nashville, og efter en kort historisk og praktisk præsentation fra Jack White stod den telefon-boks-lignende maskine klar til live-afprøvning.

Og en sådan afprøvning blev ikke fra hr. hvem-som-helst, nej, selveste Neil Young trådte ind i maskinen og optog et cover af Willie Nelsons "Crazy" for rullende kameraer. Med til historien hører, at Youngs seneste album A Letter Home, der blev udgivet tidligere i år, blev optaget i selvsamme boks – da stod den bare i Nashville Tennessee hos Whites Third Man Records. 

Nummeret blev – som det altid bliver i en "Voice-O-Graph" – trykt direkte på vinyl med det samme, og solgt til publikum efter showet. Det fik selveste Fallon til at skrive følgende på sin Twitterprofil efter showet:

Se Neil Young synge "Crazy" af Willie Nelson herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA