x

Spotify afslører: De 25 største kunstnere under 25‏

Spotify afslører: De 25 største kunstnere under 25‏

Den digitale musiktjeneste Spotify har netop offentliggjort "Global Top 25 Artist Under 25". Dette er den første liste, Spotify har udgivet, som lægger vægt på de mest indflydelsesrige unge artister, der har haft indflydelse på musikindustrien.

Som udgangspunkt for udvælgelsen af de 25 artister har Spotify undersøgt nummer-et hits, mængden af delinger og streaminger og set på den generelle succes på hitlister gennem det sidste år.

På toppen af listen over indflydelsesrige kunstnere ligger den svenske Avicii. Han er den første, som har nået en milliard streaminger på Spotify. Som reaktion på placeringen kommenterer han:

"Det har virkeligt været et fantastisk år. Og at tage førstepladsen på Spotifys "25 Under 25" – bare et par måneder før min 25 års fødselsdag – er utroligt. Jeg elsker virkeligt det, jeg laver, og jeg er meget taknemmelig for mine fans, og for at Spotify så entusiastisk støtter min musik."

På andenpladsen er Lorde, som formentligt er det største gennembrud det seneste år specielt med hittet "Royals". De næste tre på listen er pop-giganterne Miley Cyrus, One Direction og Taylor Swift.

I top ti kan du blandt andet finde country music up-coming-kunstneren Hunter Hayes og singer-songwriteren Birdy, der endnu er teenager. Herudover består listen af et varierende udvalg af artister og genrer, herunder blandt andre Earl Sweatshirt og Joey Bada$$, der har gjort sig bemærket på den internationale hip-hopscene.

Hvis du har lyst til at lytte til Spotifys liste over de 25 største unge talenter, kan du finde dem her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA