x

Vil du eje en lille bid af rockhistorien? Så køb Lou Reeds ting

Vil du eje en lille bid af rockhistorien? Så køb Lou Reeds ting

Sidste år døde Lou Reed af leversvigt i en alder af 71 år. Reed var en af rockhistoriens største legender både som frontfigur og sangskriver i den indflydelsesrige gruppe The Velvet Underground, men også gennnem en indholdsrig solokarriere, som strakte sig fra de tidligere 70'ere og frem til det, som skulle blive hans sidste albumudgivelse: det lettere udskældte Metallica-samarbejde "Lulu" i 2011. 

Men selv om Reed nu er borte, lever hans profiler på sociale medier som Facebook og Twitter videre, og de opdateres ofte med billeder af objekter, som er fundet i musikerens gigantiske personlige arkiv. Det være sig originaludgaven af The Velvet Undergrounds "banan-album", med skrælbar banan på coveret designet af Andy Warhol, fanbreve og gamle billeder.

Nu annonceres det også via den officielle Facebook-profil, at dele af Lou Reeds turnéudstyr skal bortauktioneres via eBay for at finansiere oprettelsen af et officielt Lou Reed-arkiv, som skal varetage størstedelen af hans store samling. I løbet af de næste uger vil guitarforstærkere, keyboards, turnkasser osv. lægges ud til auktion på denne side. 

Har du tegnebogen i orden, har du altså nu muligheden for at komme til at eje en lille bid af rockhistorien.

Se Lou Reed fremføre "How Do You Think It Feels" i 2007 her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA