Nyhed

Beatles ind som nummer 3 på hitlisten

Remixalbummet ”Love” bliver holdt væk fra førstepladsen af Larsen og Helmig. Tom Waits går ind som nummer 5.

Der har været blandede forventninger til og en ditto modtagelse af det meget omtalte Beatles-album ”Love”. Albummet, hvor en lang række af Beatles’ kendte såvel som mindre kendte sange er blevet mikset sammen til en ny helhed af Beatles’ gamle producer George Martin og dennes søn Giles, til brug i Cirque du Soleil-showet ”Love”. Og selvfølgelig også til diverse bankkonti, kunne man fristes til at sige.

Nu har de danske pladekøbere så reageret. ”Love”-albummet er gået ind på en tredjeplads på ugens officielle danske Top 40-hitliste. Ganske pænt, men som sidste uge besættes hitlistens to øverste pladser af en gammel og en halvgammel hankat – henholdsvis Kim Larsens ”Gammel Hankat” og Thomas Helmigs ”Helmig Herfra”.

Tom Waits’ meget roste tredobbelte album ”Orphans” går ind på en femteplads – også meget pænt, al den stund at albummet er lidt dyrere end en normal cd, men så får man altså også 54 numre for de lidt mere end tohundrede kroner, man skal lange over disken.


Rammsteins kombinerede live-dvd og cd ”Völkerball” marcherer ind på en niendepladsen på hitlisten, heller ikke ueffent for et livealbum.

Amerikansk hiphop har tilsyneladende lidt problemer med at markere sig herhjemme. Snoop Doggs ”Tha Blue Carpet Treatment” går ind som nummer 33, mens Jay-Z’s meget omtalte comebackalbum ”Kingdom Come” slet ikke markerer sig på top 40, hvorimod pladen er gået direkte ind som nummer 1 i USA.

Ellers er ugens hitliste ikke overraskende præget af best of- og juleplader. De nye opsamlinger fra U2, Sissel og Sanne Salomonsen går ind som henholdsvis nummer 7, 17 og 20. Den tilstundende højtid markerer sig i form af Pyrus’ julekalender-cd ”Alletiders Nisse”, der går ind som nummer 34, mens Birthe Kjærs i hvert fald titelmæssigt meget passende ”Lys I Mørket” bliver tændt på plads nummer 37.


Hitlisten har også fået besøg af en enkelt reentry, nemlig ”Den Store Otto-Boks” med Otto Brandenburg. Beskedenhed forbyder os at antyde nogen som helst sammenhæng med den nylige udgivelse af GAFFA Forlags store Otto Brandenburg-biografi ”Spor Af En Baggårdspuma” af Frank Toft-Nielsen.

Ugens højdespringer på hitlisten er den store ABBA-boks ”The Complete Studio Recordings”, der går fra plads 28 til 18, mens Robbie Williams falder temmelig brat fra nummer 19 til nummer 32. De to tv-kendisser og henholdsvis moderat og meget udskældte pladekunstnere Amin Jensen og David Owe kæmper for deres liv på top 40’s nederste to pladser.


Læs hele hitlisten

ANNONCE