x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Fest igennem under motorvejen
Weekendens største fest bliver det udendørs bas-brag Bas Under Buen, der nu for femte år i træk indtager asfalten under Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Nordvest. Man kan roligt forvente, at et godt stykke over 7.000 mennesker vil dukke op til det hyperpopulære arrangement, der da også har knopskudt i år og spredt sig ud i landet: Fra næste uge indtager Bas Under Buen også Odense, Aarhus og Ålborg. Men først: Rystende bas under den sekssporede motortrafikvej på Frederiksberg – en otte timer lang basfest med en asfalt-flækkende mur af Funktion One-højtalere og dubstep, drum'n'bass, garage, trap, dub og reggae serveret af blandt andre Benal, Eloq, Black Daniels ft. Shield, Gaze Ill, Mission, Firehouse og Ohoi! themselves. Det hele er ganske gratis, og der er ingen aldersgrænse (tjek crowden lige foran scenen for at få sat ansigt på det faktum).

Hvad: Bas Under Buen
Hvor: Under Bispeengbuen, Nordre Fasanvej 166, Frederiksberg
Hvornår: Lørdag 12. juli kl. 15 til 23
Hvordan: Facebook-link


Bas-efterfest
Er der én ting, der har manglet de sidste fire år til Bas Under Buen, har det været en officiel efterfest, hvor man kunne fortsætte efter 23. Og dét er der sørget for i år – for første gang. Det sker på Stengade, og lineuppen bliver selvfølgelig en ordentlig bunke af de navne, der har spillet i løbet af dagen under Bispeengbuen. Indgang: 40 kr.

Hvad: Bas Under Buen - Official Afterparty
Hvor: Spillestedet Stengade, Stengade 18, Kbh. N.
Hvornår: Lørdag 12. juli kl. 23 - 04.
Hvordan: Facebook-link


Tipi på Bryggen
Mere udendørs! Houseklubben TIPI holder fest på KB18 natten lang, men de ved godt, vi elsker at være udendørs om sommeren og er nemmere at lokke ind på klubben, hvis først vi lige har fået grundlagt house-buzzet udendørs – så derfor slår de teltpælene op på Bryggen (nærmere tid og sted er ikke angivet, så det bliver noget med at lægge øret til jorden og holde øje med røgsignalerne, indianer-style) og houser igennem i dagtimerne, inden festen rykkes til Kødbyen – med Mobius Strum, Muan og Tipi-publikumsfavoritterne Strung Fellows bag pulten.

Hvad: TIPI – Open Air plus Half Seas Over Label Night
Hvor: Bryggen og KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag – uspecificeret tidspunkt udendørs – og fra 23.55 indendørs
Hvordan: Facebook-link


Lyden af fremtidens musik
Copenhagen Jazz Festival, som indtager hovedstaden i disse hede dage med et overvældende antal koncerter, har også et elektronisk program. Og dét kan du opsøge i en herlgit fortættet form som éndags-festivalen Future Sound of Jazz, der indtager Bygning 5 på Prags Boulevard (skønt sted, altså!) hele fredag. Programmet byder bl.a. på improviseret live-house fra tyske MM/KM alias Kassem Mosse & Mix Mup, kosmisk live-techno fra israelske Juju & Jordash og dyster britisk basmusik fra Untold. Forvent præparerede pladespillere, snedig software, genrer i smuk opløsning og et nysgerrigt publikum.

Hvad: Proton præsenterer Future Sound of Jazz
Hvor: Bygning 5, Prags Boulevard 43, Kbh. S.
Hvornår: Fredag 11. juli kl. 17 til 05
Hvordan: Facebook-link


10 gange techno
Fredag holder technoklubben Korridor deres 10. fest på Culture Box, og det fejres naturligvis med jubilæums-festivitas. Denne gang har Korridor-drengene (Kasper Melchior og Henrik Krog) inviteret franske Kangding Ray, som spiller et live-sæt, og italienske Stenny (90'er-breakbeat møder moderne engelsk techno) – plus den danske duo Aerostat. Der er reception på White Box fra kl. 22 med gratis Cuba Libre - og som altid gratis Guld Tuborg på Boxen fra kl. 23 og den første time.

Hvad: Korridor #10 – Kangding Ray og Stenny
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K
Hvornår: Fredag 11. juli fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link

 

For tæt på solen?
"Smukt og en lille smule ondt". Sådan beskrives britiske Icarus' musik, som man kan høre fredag aften i B-Huset i Aarhus. Arrangørerne kalder det tidsløs, melankolsk spacejazz. Udover Icarus spiller de lokale bands Badun, Snöleoparden, Porrtlf & Maulex (som alle improviserer). Marc Street dj'er, og VJ Jørgen og Erik von Artz står for det visuelle. Entre: 50 kr.

Hvad: Icarus på B-Huset
Hvor: Hvor: B-Huset, Skovgaardsgade 3, Institut for X, Aarhus C
Hvornår: Fredag 11. juli fra kl. 20
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA