x

Vandt du Bogen Om Allan Olsen?

Vandt du Bogen Om Allan Olsen?

Allan Olsen er en ener på den danske sanger-sangskriverscene. Kendt for sine både billedrige og ætsende skarpe tekster og for sin særegne status som både forholdsvis folkelig og samtidig utilpasset. Hvem andre end Allan Olsen kan finde på at kritisere Danish Music Awards i en sang – og så fremføre sangen til selv samme show? Med andre ord er Allan Olsen oplagt at skildre i en biografi, og det er det, musiklæreren Troels Frøkjær gør i sin forfatterdebut, ”Bogen Om Allan Olsen”, som er værkets enkle titel.

Ved første øjekast imponerer bogen med sin visuelle udformning. Værket er fornemt layoutet med masser af flotte fotos, og modsat mange andre biografier er farvebillederne ikke samlet på nogle få indstik, men er spredt ud over hele bogen. Billederne er hentet helt tilbage fra Olsens barndom i Grønholt ved Frederikshavn og op til nutidens Århus, fra private såvel som professionelle sammenhænge, både foran og bag scenen, og er generelt af høj kvalitet.

Også tekstmæssigt vidner ”Bogen Om Allan Olsen” om et omfattende researcharbejde. Frøkjær har både med Olsen selv, hans familie, venner og kolleger som Johnny Madsen og Knud Møller, og selv den tidligere kulturminister og storfan Elsebeth Gerner Nielsen giver sit besyv med. Vi får da også mange gode anekdoter og historier fra Olsens unge og knap så unge år. Om hvordan han hurtigt opdagede, at en guitar kunne være vejen ud af lillebyens kvælende kedsomhed og om hans ungdom som særdeles aktiv, men mindre succesfuld omrejsende folkesanger, hvor der både var øretæver og underskud i luften på de små værtshuse. Men livet på landevejen gav samtidig hård hud på fingrene, så Olsen var mere end klar, da han i en moden alder af næsten 34 pladedebuterede i 1989 med ”Norlan”. Og så gik det ellers hurtigt fremad.

Troels Frøkjær og Husets Forlag havde foræret GAFFA et par eksemplarer af bogen på højkant til en konkurrence. Og alt, du skulle gøre for at deltage i kampen, var blot at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: 50 år.

De heldige vindere, der får bogen tilsendt en af de nærmeste dage, er som følger. Tillykke!

Christoph Burmester
8700 Horsens

Anne Marie Jørgensen
7860 Spøttrup

Bogen Om Allan Olsens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA