Nyhed

Telestjernen udgiver plade til september

Nordjysk-hyldende album fra Smukfest-parate Telestjernen lander om to måneder

Borgerligt hedder han Rasmus Johansen, men musikalsk er han kendt som Telestjernen, og sammen med guitaristen Manden de kaldte Lefty er han den 15. september klar med skiven "Det Kolde Hawaii". Titlen er samtidig også navnet på førstesinglen fra de to herrer, og for de nordjysk-kyndige vil navnet Det Kolde Hawaii nok ringe en klokke, da det er navnet på det nordlige surfer-paradis ved Klitmøller.

Udgivelsesdatoen kolliderer samtidig med VM i windsurfing, der finder sted samme sted i Nordjylland, og tanken med pladen fra bagmændenes side er netop at skabe en sonisk indfangelse af Klitmøllers kolde Hawaii. Den 37-årige Telestjernen fortæller om idéen med albummet:

"Vi har begge længe har dyrket de store surf-ikoner som The Tornados og Link Wray, og da Lefty tilmed stammer fra Vegebjerg ved Klitmøller, var det oplagt at lave en ekskursion til Det Kolde Hawaii for at se om stedet ville bibringe os noget kreativt. Så med surfboards på taget af bilen, et par guitarer på bagsædet og Dick Dale på anlægget kørte vi mod Vestjylland og skrev så kort sagt et album i vandkanten af Danmark, da vejrforholdene var for "gode" til at surfe – og det blev til Det Kolde Hawaii."


Telestjernen er noget af en GAFFA-darling og er altid blevet overstrøet med fornemme lovprisninger, når hans plader har været en tur forbi anmelderne på redaktionen, faktisk fire stjerner hver gang.

"Ungt Blod" fra 2009, "Roxy Grill" fra 2010, "Hvidt Skidt" fra 2012 og senest "Populærmusik Fra Øster Tørslev", der udkom i oktober 2013. Her skrev anmelder Espen Strunk blandt andet, at "... Telestjernen – som han kalder sig – her på sit fjerde studiealbum for alvor træder i karakter – med et album, som med sine stærke, (semi)selvbiografiske hjemstavnssange fra hjertet af Jylland tegner sig som en af årets bedste, danske udgivelser."

Du kan opleve Telestjernen på Smukfest den 9. august og til Katballe Karma i Viborg den 2. september.


ANNONCE