x

Guitarlegende død

Guitarlegende død

Guitarlegenden Dick Wagner er død i en alder af 71 år. Det skriver Rolling Stone. Manden, som først stod i front for sine egne bands The Frost og The Bossmen, skulle få en begivenhedsrig karriere sammen med guitaristkollegaen Steve Hunter og ikke mindst et langvarigt samarbejde med superproducenten Bob Ezrin.

Nævnte Ezrin hentede først de to guitarister ind for at arbejde med Alice Cooper Group på deres første album, men Wagner skulle senere blive en vigtig brik for Cooper selv, da frontmanden besluttede for at gå solo. Mange husker nok også Wagner og Hunters sublime guitararbejde på Lou Reeds klassiske album "Berlin" fra 1973 - og ikke mindst det efterfølgende live-album "Rock N Roll Animal".

Senere kunne Wagners distinkte guitar kan blandt høres på blandt andet de to Kiss-album "Destroyer" og "Revenge" og Peter Gabriels selvbetitlede solodebut fra 1977.

I 1978 udgav Wagner et Bob Ezrin-produceret soloalbum med titlen "Richard Wagner". Selv om albummet blev udgivet på det velrenommerede Atlantic Records, forvirrede det både radiostationer og pladebutikker, fordi mange troede, at det var et album bestående af klassiske kompositioner af den kendte tyske komponist med samme navn.

Dick Wagners helbred var dårligt de sidste år, men han formåede at udgive en meget kritikerrost selvbiografi, "Not Only Women Bleed - Vignettes from the Heart of a Rock Musician", i 2012. Bogen var opkaldt efter Wagners måske mest kendte sang, "Not Only Women Bleed", som senere er blevet fortolket af blandt andre Tina Turner, Etta James, Guns N' Roses, Lita Ford og Tori Amos.

Hør Wagner genopfinde The Velvet Underground-klassikeren "Sweet Jane" sammen med Steve Hunter og Lou Reed her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA