x

De bliver store i 2007

De bliver store i 2007

Nytårsfesten er blevet hverdag, tømmermændene er forhåbentlig gået igen, og 2007 er i fuld gang – men hvad kommer der til at ske på den danske musikscene i det nye år? Vanen tro giver GAFFA dig her ved årsskiftet en oversigt over nogle af de vigtigste danske navne, der albumdebuterer i det nye år. Navne, du lige så godt kan indprente dig nu, for du kommer snart til at høre meget mere til dem.

BliGlad (billedet)
Hvem er det?
Den århusianske sekstet er noget så usædvanligt som en dansksproget reggaegruppe, som oven i købet allerede har givet udsolgte koncerter i København og Århus. De har også vakt opmærksomhed på remixet af UFO Yephas hit "Hængekøjen".

Hvorfor skal du elske dem?
BliGlad er fortrinlige musikere, som kan sætte fut i ethvert sæt fødder. Mon ikke de vil give reggaen en tiltrængt revival af samme dimensioner, som da Bikstok Røgsystem i 2005 gav dancehall-genren en ordentlig gang røg.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "Kærlighed Til Folket" er på gaden 5. februar.

Vil du vide mere?
http://www.bliglad.dk

Carlas
Hvem er det?
Kvartetten er noget så sjældent herhjemme som en åbenlyst politisk gruppe. Deres sange handler om blandt andre Louise Frevert, George Bush og partiet Venstre – gæt selv, hvad Carlas synes om dem!

Hvorfor skal du elske dem?
Carlas' sanger og sangskriver Jacob Karim er en fiffig rad, som på Carlas' debutsingle "Røv I Laser" finurligt genbruger Venstre-slogans som "noget for noget" og "nul tolerance". Og så har Carlas heldigvis ikke glemt, hvordan en god popsang skal lyde.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "Pære! Dansk" udkommer 29. januar

Vil du vide mere?
http://www.carlas.net

Caspar David
Hvem er det?
Casper David er uddannet cand.theol. og var spået en stor akademisk karriere, men hans sangskrivning blev ved med at presse sig på, og til sidst gav han efter. Resultatet er smukke, let melankolske sange, som Caspar fremfører med en følelsesfuld stemme.

Hvorfor skal du elske ham?
Peter Sommer og frue, Lise Westzynthius, er vilde med Caspar David, og de ved godt, hvad der er kvalitet. De fik en demo af ham og lod den ligge længe i bilen, men da de endelig fik den sat på, var de solgt.

Hvad kan vi forvente?
Debutalbummet "Let The Past Begin" er på gaden 22. januar

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/caspardavid

Dúné
Hvem er det?
Den selverklærede elektrock-gruppe, der stadig går i gymnasiet, har fået en flyvende start. Debutsinglen "Bloodlines" gik direkte ind på førstepladsen på Urban-Payload.dk's download-hitliste, og den tilhørende video toppede straks Liga.dk.

Hvorfor skal du elske dem?
Dúné er et hæsblæsende liveorkester, laver gode sange, og forsanger Mattias Kolstrup er et frådende energibundt. Ikke siden Superheroes' debut har man set et orkester, der er så flyvefærdige i så ung en alder.

Hvad kan vi forvente?
Debutalbummet er på gaden i april og bliver produceret af Veto-sanger Troels Abrahamsen.

Vil du vide mere?
http://www.dunesite.com

The Floor Is Made Of Lava
Hvem er det?
Trioen har kun eksisteret siden marts 2006, men underskrev allerede et halvt år senere en pladekontrakt, med Tabu (Veto, TrooLS & Orgi-E med flere) og har også nået at ligge på Det Elektriske Barometer.

Hvorfor skal du elske dem?
The Floor Is Made Of Lava er en højeksplosiv blanding af rock og hårdtpumpede beats og er inspireret af blandt andre The Rapture, Danger Mouse og Pharrell.

Hvad kan du forvente?
The Floor Is Made Of Lavas debutalbum udkommer i løbet af 2006 og bliver produceret af Vetos forsanger Troels Abrahamsen.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/thelava

Troels Gustavsen
Hvem er det?
Troels Gustavsen er en kun 18-årig sanger og sangskriver fra Nykøbing Falster, som udkommer på selskabet Noob Factory, kendt for andre unge navne som Thomas Buttenschøn og Anna David.

Hvorfor skal du elske ham?
Troels Gustavsen er en rigtig hjerteknuser, som nærmer ryster de på én gang melankolske og dog opløftende popsange ud af ærmet. Han har en blid, men karakterfuld stemme og kunne minde lidt om eksempelvis Mads Langer, men er en smule mere underspillet.

Hvad kan du forvente?
Troels’ debutalbum Soon udkommer til marts.

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/troelsgustavsen

The Kissaway Trail
Hvem er det?
Den odenseanske kvintet kaldte sig tidligere Isles, men har skiftet navn og ændret i lineup, så der er nærmest tale om en ny begyndelse.

Hvorfor skal du elske dem?
The Kissaway Trail laver smuk, følsom og småpompøs guitarrock i omegnen af navne som Mercury Rev, The Flaming Lips og Arcade Fire. Og så har de scoret en pladekontakt med engelske Bella Union og kommer dermed i stald med navne som Midlake og The Dears. Respekt!

Hvad kan du forvente?
Ep'en "Into The Ocean And Rise Again" er ude nu. Debutalbummet The Kissaway Trail udkommer 22. januar.

Vil du vide mere?
http://www.thekissawaytrail.com

Källing
Hvem er det?
Københavnsk gruppe leverer fængende, håndspillet poprock med ligefremme danske tekster, og allerede sidste år spåede vi dem til at blive store, men deres debutalbum blev udskudt til i år. Vi prøver igen!

Hvorfor skal du elske dem?
Tine Kjær er en fortræffelig vokalist, hvis lyse, talesyngende stemme spinder, hvisker og hvæser som en hel kattepension, gruppens tekster forener kontant hverdagsdansk med humor og poesi, og deres melodier sidder lige i øret.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "Sød Musik" udkommer 29. januar. Og denne gang passer det!

Vil du vide mere?
http://www.kaelling.dk

Simon Lec
Hvem er det?
Simon Lec er en 30-årig sanger og sangskriver, der som barn spillede violin i en kammerkvartet og lyttede til Beach Boy, Beatles, The Zombies og mange flere. Allerede for tre år siden fik han udgivet et album i Japan.
På hans danske debut får han hjælp af blandt andre folk fra moi Caprice og Dear.

Hvorfor skal du elske ham?
Simon Lec har en flot, meget blød stemme (lidt a la Scritti Polittis Green Gartside) og kan både skrive en god popsang og give den et lille tvist – tænk et sted mellem Beach Boys, Beatles, Beck og Bowie.

Debutalbummet "Another Trip Around The Sun" er på gaden 29. januar

Vil du vide mere?
http://www.simonlec.com

Laura Mo
Hvem er det?
Laura Mo er en dansksyngende sanger og sangskriver, som tager udgangspunkt i den danske folkrocktradition og krydrer den med klare popelementer, altid med melodien i højsædet.
Hun lærte i øvrigt at spille guitar som 16-årig hos Lakota-indianerne i USA

Hvorfor skal du elske hende?
Laura Mo har en smuk, sødmefuld stemme, der giver associationer til ikke mindst Dorthe Gerlach, og ganske som Hush er hendes sange fulde af musikalske nuancer fra blandt andet et instrument som mandolin

Hvad kan du forvente?
Laura Mos debutalbum ventes ude til marts

Vil du vide mere?
http://www.myspace.com/molaura

Phonovectra
Hvem er det?
Guitarrockkvartet med den gamle Jupiter Day-sanger Mark Rosenér i front, og de øvrige medlemmer har også spillet i en række danske grupper. Stilen er enkel og kompromis løs rock med fokus på den gode melodi.

Hvorfor skal du elske dem?
Mark Rosenér har været savnet længe som sanger. Og så har gruppen fået sit debutalbum produceret, eller rettere optaget af det amerikanske kultnavn Steve Albini (Nirvana, P.J. Harvey, Pixies med flere), og det borger for kvaliteten!

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet "Too Young To Die" ventes ude til april.

Vil du vide mere?
http://www.phonovectra.com

The Storm
Hvem er det?
The Storm er navnet på Pernille Rosendahls (eks-Swan Lee) og Johan Wohlerts (eks-Mew) nye fælles projekt. Vi ved ærlig talt ikke meget om musikken, men med de to medlemmers baggrund in mente kan det næsten ikke blive andet end spændende.

Hvorfor skal du elske dem?
Pernille Rosendahl er en fremragende sangerinde, og både hende og Johan Wohlert er kendt for kompromisløshed, både når det gælder musikken og viljen til at få den frem i verden.

Hvad kan du forvente?
The Storms debutalbum ventes ude til september

Vil du vide mere?
Det vil vi også – men The Storm har endnu ingen hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA