x

J-Spliff har nyt album på gaden efterfulgt af turné

J-Spliff har nyt album på gaden efterfulgt af turné

Rapperen J-Spliff har blandt andet gjort sig bemærket som medlem af hiphop-gruppen Majors, der senere hen har sat skub i hans solokarriere. Nu er han atter pladeaktuel. Det nye album hedder "Større End Alting" og udkommer i dag, og i weekenden delte J-Spliff sin musikvideo med albummets single på sin Facebook-side. Singlen er lavet i samarbejde med Wafande, som netop er aktuel i programmet Toppen af poppen. Navnet på hitsinglen er "Over Broen" og du kan se den længere nede i nyheden.

Det første soloalbum "Three Sixty" udkom for seks år siden og faldt under kategorien dansk rap på engelsk. GAFFA fulgte J-Spliff, da han kom med sin debut. Der blev lavet et interview med rapperen, og han sagde blandt andet:

– Jeg har lettere ved at udtrykke mig musikalsk på engelsk. Det har også meget at gøre med den stemning, som sproget giver, og det output, jeg søger, passer langt bedre til det engelske sprog, siger J-Spliff, der samtidig erkender at hans valg af sprog også har været en barriere.

Rapperen har dog prøvet helt nye kræfter, da det nye album er lavet på dansk. Der er både samarbejdspartnere som L.O.C, Shaka Loveless og Pilfinger. Sidstnævnte har været musikproducer på dette års mest streamede sommerhit "Kongens Have" med TopGunn, ifølge Spotify, som lavede en oversigt over mest lyttede hits i år, hvor GAFFA bragte nyheden.

J-Spliff fortæller i interviewet fra 2008, at han har været glad for gruppen Majors, som har hjulpet ham på vej, men han forsøger også at ryste stemplet lidt af sig.

– Jeg håber, at man vil gå til mit album uden alle mulige forventninger om, hvordan det vil lyde. Jeg står 100 procent inde for Majors, men det her er mit projekt, og jeg synes, at det er bedre – og det er jeg altid parat til at tage en challenge på, slutter J-Spliff.

Læs hele interviewet her, som GAFFA lavede i forbindelse med J-Spliffs debutalbum i 2008.

Ikke nok med han udkommer med nyt album, så har rapperen også planlagt en miniturné. Han spiller med band på Pitstop i Kolding 19. september og Ideal Bar i København 26. september, på HeadQuarters i Aarhus den 4. december og Huset i Esbjerg den 6. december.

Du kan høre om den nyeste single "Over Broen" bliver "Større End Alting" fra J-Spliff feat. Wafande her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA