x

Bookingbureau i chok over Roskilde-angreb

Bookingbureau i chok over Roskilde-angreb

Artiklen fra tidligere på formiddagen er opdateret med nogle præciseringer:

I går rettede festivalerne Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe et usædvanligt skarpt angreb mod de to bookingbureauer Beatbox Booking og Skandinavian grundet disses involvering i den nystartede Odense-festival Tinderbox. De fire festivaler beskyldte bookingbureauerne for en uheldig, konkurrenceforvridende dobbeltrolle som både formidler af kunstnere til danske festivaler og arrangør af egen festival.

Festivalerne opfordrede derfor Beatbox' og Skandinavians kunstnere til at forhandle uden om deres bookere, hvis de har ønske om at kunne spille på en eller flere af de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe – med de økonomiske tab, det i så fald vil få for bookerne. Det skrev de i mail til en række samarbejdspartnere – en mail, som GAFFA er i besiddelse af.

GAFFA er nu også kommet i besiddelse af en mail, som Beatbox Booking har sendt ud til alle sine kunstnere. Her fortæller direktør Peter Sørensen, at man er dybt chokeret over tiltaget fra Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe, og at man føler sig taget på sengen – men i øvrigt håber på en dialog med de fire festivaler. Peter Sørensen præciserer i mailen forskellen mellem Beatbox Booking, som formidler kunstnere til danske spillesteder og festivaler, og Beatbox Concerts, som er medarrangør af Tinderbox.

De to selskaber har ikke samme ejere, men ligger dog på samme adresse på Jorcks Passage i indre København.

Beatbox Booking er ejet 100 procent af Peter Sørensen. Beatbox Entertainment, som er Beatbox Concerts' nye navn, er ejet af treenigheden MKS Holding (MKS står for Mads-Kristian Sørensen, mangeårig koncertarrangør), den tyske koncertarrangør FKP Scorpio (medarrangør af blandt andre NorthSide) og Down The Drain (NorthSide-medejer Brian Nielsens firma).
 
Tidligere har Peter og Mads Sørensen hver ejet halvdelen af begge firmaer, men før sommer blev ejerforholdene ændret, da Peter Sørensen ikke ønskede at involvere sig i festivaler, fortæller Peter Sørensen til GAFFA.
 
Peter Sørensen skriver i mailen (vi gengiver hans fremhævelser):

"Kære alle sammen.

Det var sgu lidt en hård start på dagen i går.

Præcis klokken 10.00 iværksatte festivalerne Roskilde, Skanderborg, Jelling og Nibe et koordineret frontalt angreb på Beatbox (og vores kollegaer i Skandinavian).

Et angreb, der tilsyneladende er nøje tilrettelagt i samarbejde med deres brancheforening DanskLive, som i samme sekund sendte samme besked rundt til samtlige festivaler, spillesteder og kulturhuse – og dermed også verdenspressen.

Forud for dette ligger intet forsøg på dialog, intet har vi hørt fra dem, før deres fælles brev ramte os dér om formiddagen.

Dét er faktisk den største skuffelse, at de ikke har luftet deres bekymring over for os, men vælger at tage dette yderst drastiske skridt uden forudgående dialog.

Vi snakker om gode venner, som vi har handlet fair og reelt med i årtier.

Vi kunne have forklaret, at vi, der booker danske kunstnere, NATURLIGVIS ikke er lallende amatører, der tilgodeser to festivaler i forhold til samtlige andre festivaler og open airs.

At vi til enhver tid vil arbejde for vores kunstnere og kun dem – og at placeringen af en artist på en festival ikke kun handler om pris, men om så meget andet ... og at alle bookinger tages i samråd med jer.

At vi hverken økonomisk eller praktisk er involveret i de to festivaler.

Beatbox Booking er 100 procent ejet af mig, Beatbox Concerts har jeg ingen økonomisk andel i.

Dette har vi naturligvis sørget for, ligesom jeg véd, at de på Skandinavian har en lignende mur mellem de forskellige aktiviteter.

Brian Nielsen (direktør for Skandinavian, red.) er vel ret beset den eneste i hele persongalleriet, som har et ben i hver lejr, ham om det.

Vi vil i første omgang nok gøre dét, de andre naturligvis burde havde gjort, holde et møde med de fire festivaler og ser, om ikke fornuften i den sidste ende kan sejre – dét tror jeg på.

Vi holder jer orienteret, som tingene skrider frem – vi holder møde på kontoret i morgen (i dag, red.) og kommer nok med en mere officiel udmelding derefter. (...)"

GAFFA følger op på udviklingen i sagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA