x

Se Benjamin Kissi hylde Timbaland

Se Benjamin Kissi hylde Timbaland

Der er gået halvandet år, siden Benjamin Kissi solodebuterede med ep'en "Makeup Sex", som blev spillet en del på P3 og blev fulgt op af turnévirksomhed som support for Shaka Loveless og EaggerStunn. Nu er han klar med singlen "Chocolate", som udkommer i dag, og som du kan se videoen til nedenfor – GAFFA holder premiere.

Benjamin Kissi har de sidste 12 år huseret på den danske musikscene som korsanger, sangskriver, guitarist og producer i Gypsies og Are We Brothers? sammen med blandt andre Shaka Loveless (der var forsanger i Gypsies og bassist i Are We Brothers?), og som backingmusiker for navne som EaggerStunn, The William Blakes, Jokeren, Outlandish, Medina og senest Thomas Helmig, som han har spillet med i sommeren 2014.

"'Chocolate' er et nostalgisk party track. En hyldest til lyden af mine teenageår – specielt til Timbaland, som stod bag stort set alle de pophits, jeg og vennerne dansede til i start-00'erne," udtaler Benjamin Kissi.

Singlen er første smagsprøve på et fuldlægde-album, som ventes klar i starten af 2015. Til forskel fra ep'en, hvor Benjamin Kissi primært rappede, er vokalen langt mere syngende og melodiøs på det kommende album.

– Ambitionen har helt klart været at lave en samling solide popnumre med så fede beats, at du slet, slet ikke kan lade være med at danse, fortæller Benjamin Kissi. På Chocolate og resten af albummet har Benjamin ligesom på ep'en allieret sig med Frederik Tao Nordsø (The William Blakes, The Informations, Outlandish, Sebastian Lind med flere) og Birk Nevel (Gypsies, Are We Brothers? med flere) omkring sangskrivning og produktion.

Ep'en "Makeup Sex" fik i øvrigt en pæn modtagelse af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr, der blandt andet skrev: "International ep, der vækker nysgerrigheden" og kvitterede med fire ud af seks stjerner.

Se videoen til "Chocolate":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA