x

Hvem topper den danske hitliste?

Hvem topper den danske hitliste?

Det er fredag og dermed dagen for offentliggørelsen af de danske hitlister, og traditionen tro ser vi nærmere på toppen og ugens nyheder.

I denne uge er igen vi vidne til store ændringer i toppen af albumhitlisten. Vi har atter en nyhed på førstepladsen, nemlig sidste uges 80 års fødselar Leonard Cohen og hans 13. studiealbum, "Popular Problems". Andenpladsen er også en nyhed, Magtens Korridorer og "Før Alting Bliver Nat". Sidste uges andenplads, Tina Dickow og "Whispers" er nu nummer tre, og sidste uges førsteplads, Joey Moe og "Joey" ligger nummer fem. Sidste uges treer, Suspekt og "V" har taget noget af et dyk til en 11. plads.

Senior-elektroduoen Erasure går ind som nummer fem med "The Violet Flame", Scarlet Pleasure og deres debut-ep "Mirage" debuterer på en sjetteplads, Alt-J er nye som nummer syv med "This is All Yours", og det umage par, 88-årige Tony Bennett og 28-årige Lady Gaga debuterer som nummer ni med cover-duetalbummet "Cheek to Cheek". 

Flere nyheder følger længere nede på hitlisten: Joe Bonamassa med "Different Shades of Blue" som nummer 12, Lenny Kravitz og "Strut" som nummer 13, Jacob Bellens og "My Convictions" som nummer 14, Pentatonix og "Ptx, vol. 3" som nummer 21, Aphex Twin og "Syro" som nummer 23 – elektronikamusikeren Richard D. James' første album i 13 år – Marie Carmen Koppel og "Heal My Wounded Heart" som nummer 29 og endelig grønlandske Sumé og "The Sound of a Revolution", der går ind på plads nummer 40.

Tracklisten toppes som i sidste og forrige uge af Meghan Trainor og "All About that Bass", der også – som i sidste uge – er det mest spillede nummer på de danske radiostationer, mens streaminglisten i toppen – også i sidste uge – har Aronchuba med "I'm an Albatraoz".

Se alle ugens hitlister her.

Se lyric videoen til Leonard Cohen og "Almost Like the Blues": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA