x

Se ny mash-up: Tarantino vs. Madonna

Se ny mash-up: Tarantino vs. Madonna

Husker du scenen fra Quentin Tarantinos instruktørdebut, "Resevoir Dogs" fra 1992, hvor gangsterne sidder omkring bordet på et cafeteria og pludselig begynder at diskutere Madonnas hit "Like A Virgin". Nu har animatoren og visuel effects-kunstneren Glenn O Neill parret det bedste af de to verdener og skabt en unik mash-up af Tarantinos mange film og Madonnas frække sang. Det skriver amerikanske Rolling Stone. Du kan se videoen her forneden.

O Neil har været hele Tarantinos produktion igennem, og fans af den amerikanske instruktør med flair for snappende replikker kan gense mange af hans mest uforglemmelige figurer - fra Mr. Pink til Jules Winnfield til Adolf Hitler - i den genskabte spoken-word udgave af "Like A Virgin". Og alle filmene er repræsenteret - "Pulp Fiction", "Jackie Brown", "Kill Bill" og "Inglorius Bastards" for blot at nævne nogle få. 

Dog går O Neil skridtet videre i, hvad der kun kan beskrives som en hyldest til instruktøren, han har nemlig også givet plads til, at noget af Tarantinos karakteristiske dialog - den grove af slagsen vel at mærke - har fundet vej i fortolkningen, så det for alvor bliver et mash-up af "tarantinoske" profaniteter og Madonnas "sukker-pop". Med fare for at støde vil vi ikke gengive eksempler her, men lyt kun opmærksomt efter, og mon ikke du vil høre blandt andet Samuel L. Jackson fyrer et par ætsende gloser af. 

Hvordan Madonna forholder sig til den nye udgave af hendes sang, melder historien intet om. Popdronningen har måske også for travlt med sit kommende album, hvortil hun har hentet en lang række prominente samarbejdspartnere ind - senest DJ Dahi, ligesom også den populære Diplo er hentet ind. 

Popdivaens næste album, som endnu ikke har fået en titel, vil blive udgivet i 2015 af Interscope Records. Madonnas sidste udgivelse "MDNA" fra 2012 erobrede med det samme førstepladsen på Billboard 200-listen, om end salget dog dykkede markant ugen efter. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez kvitterede med fire ud af seks stjerner og gav den følgende vurdering med på vejen: "Det er bestemt lykkedes Madonna at være ung med de unge og skabe sit mest interessante album siden undervurderede American Life, og selvom der er nogen tomgang på albummet, sidder de fleste af produktionerne lige i skabet, og man bliver faktisk både underholdt og udfordret. Slet ikke ringe."

Kan Glenn O Neil monstro få store fans af Tarantino, men knap så store fans af Madonna til at hugge sig igennem "Like A Virgin"? Prøv selv lige her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA