x

Se Foo Fighters gå i kødet på rock-klassiker

Se Foo Fighters gå i kødet på rock-klassiker

Tidligere på året var Foo Fighters i Austin for at indspille deres kommende album "Sonic Highways" og filme til HBO-serien af samme navn. Her slog de samtidig vejen forbi det legendariske tv-show Austin City Limits, der i år fejrer 40 års jubliæum. Koncerten blev filmet med hensigt på at blive sendt i tv senere, og herfra kommer nu et klip af Grohl & co., der fortolker den lokale Roky Ericksons hårdt svingende "Two Headed Dog". Det skriver engelske NME.

Se Foo Fighters gasse en stemning op her forneden. 

Roky Erickson betragtes som en af pionerene i psykedelisk rock-genren, og han var blandt andet med til at danne kultbandet 13th Floor Elevators i 1965. Han har haft en omfattende og meget svingende karriere blandt andet hæmmet af mentale problemer. I 1989 blev han for eksempel arresteret for post-bedrageri. Erickson havde simpelthen stjålet al sin nabos post og klistret de mange konvolutter på sin stuevæg. Han blev senere frikendt, da han tilstod, at han dog ikke havde åbnet nogle af brevene. 

"Two Headed Dog" er måske et solidt rocknummer, men teksten er langt mere ominøs end den gængse ballerock-lyrik. I græsk mytologi er den tohovedede hund Orthros bror til den mere kendte, trehovedede hund Cereberus. Legenden vil, at Orthros vogtede over det røde kvæg i det varme Erytheia ( som kan oversættes til "den røde"). Dette får Erickson spundet ind i en slags kold krig-basker, hvor sangens fortæller arbejder i det kommunist-røde Kreml med en tohovedet hund. 

Serien "Sonic Highways" følger Foo Fighters på deres rejse igennem USA, hvor de i otte forskellige byer og studier indspiller deres kommende album og på den måde forsøger at grave sig ind til essensen af amerikansk rockmusik. Selve albummet er co-produceret af Butch Vig og rammer gaden den 10. november. Albummets otte sange varer sammenlagt 44 minutter. Vinyludgaven kommer således også med otte forskellige albumcovers, et for hver by. 

GAFFAs Michael José Gonzalez gav Foo Figthers sidste udspil fra 2011, "Wasting Light", fire ud af seks stjerner og skrev om Foo Fighters' kardinaldyder: "Der rockes hårdt, og Grohl synger stadig med brølende autoritet, ligesom der bydes på en overflod af gedigne guitarriff og en god portion store og fængende syng-med-omkvæd."

Se Foo Figthers tackle Rocky Erickson her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA