x

Damon Albarn lover nyt Gorillaz-album i 2016 – og mere til

Damon Albarn lover nyt Gorillaz-album i 2016 – og mere til

Godt nyt til Damon Albarn-fans, der længes efter nyt fra den karismatiske frontmands sideprojekter. I et interview til The Sydney Morning Herald afslører Albarn nemlig, at han agter at udgive nyt med Gorillaz i 2016. 

Damon Albarn har brugt det meste af 2014 på at turnere sit debutsoloalbum, "Everyday Robots", og nu har den hyperaktive Albarn kastet sig over Gorillaz, som altså muligvis får en opfølger til deres seneste udspil fra 2011, den iPad-inspillede lp "The Fall".

Det stopper dog ikke her. Albarn er også interesseret i at komme tilbage i studiet med The Good, The Bad & The Queen, hans dub-inspirerede supergruppe med The Clashs Paul Simonon, The Verves Simon Tong og afrobeat-trommeslager Tony Allen. Ifølge Albarn skulle sangene til en opfølger til supergruppens selvbetitlede debutalbum fra 2007 allerede være blevet skrevet. Nu mangler der kun ledig tid i kalenderen til at indspille dem.

Albarn pusler sågar med at gøre en børnebog til en West End-musical. Det eneste, der ikke står på den travle sangers program, er åbenbart Blur. Til trods for at han ikke har planlagt noget med sine britpop-kammerater, afviser han ikke, at en gendannelse kan blive aktuel i fremtiden.

"Jeg forestiller mig, at der er en eller anden slags fremtid, men for øjeblikket er der ikke tid til fremtiden - kun nutiden," fortæller Albarn til The Sydney Morning Herald. "Hvem ved? Jeg er modvillig til at udtale mig om Blur, fordi hvis jeg gør det, bliver det bare taget ud af kontekst, og i næste nu bliver jeg beskyldt for at være fuld af varm luft."

Tidligere på året afslørede Damon Albarn, at Blur ellers havde forsøgt sig i studiet, men intet var desværre kommet ud af bestræbelserne. Der skulle angiveligt have været "for varmt" i studiet. Han sagde dengang: "Der er nogle rigtig fine sange der, men måske det bare er et af de album, der aldrig bliver udgivet."

Damon Albarn gæstede dette års Roskilde Festival, hvor han gav en koncert, der var en seks stjerners-anmeldelse i GAFFA værdig. Hans debutsoloalbum, "Everyday Robots", blev ligeledes velmodtaget. GAFFAs musikanmelder Lars Löbner Jeppesen roste blandt andet samarbejdet med producer Richard Russell i sin fem stjerners anmeldelse: "Albummet er smukt og detaljeret produceret af pladeselskabsdirektør Richard Russell, der også arbejdede sammen med Albarn på Bobby Womacks The Bravest Man in the World og ud fra disse to plader er der intet i vejen for, at Russell indtræder i rækken af Albarns givtige sparringspartnere på lige fod med Graham Coxon og Jamie Hewlett."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA