x

Dansk band slår Taylor Swift på hitlisten

Dansk band slår Taylor Swift på hitlisten

Det er weekend og dermed tid til at se nærmere på ugens danske hitlister, og traditionen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder.

Den første nyhed er værd at berette om. Et dansk danseband med Johnny Hansen i spidsen topper albumhitlisten. Der er selvfølgelig tale om et af Danmarks mest populære dansebands, Kandis, som lige nu er højest placeret på den danske hitliste med albummet "Kandis 16". Sangerinden Taylor Swift (billedet) er med sin seneste udgivelse af albummet "1989" placeret på andenpladsen. Det fremgår af Hitlisten.nu, som står bag de officielle hitlister herhjemme set ud fra salg og streaming i Danmark.

Taylor Swifts nye album "1989" har væltet alle konkurrenter af pinden i forbindelse med albumsalg. Sangerinden kan nemlig bryste sig af at være den første kunstner, der har solgt mere end 1 million album i USA i 2014. Superstjernen solgte faktisk næsten 1,3 millioner eksemplarer af "1989" i albummets første uge efter frigivelsen. Men når det kommer til at toppe hitlisten herhjemme, bliver hun alligevel overgået af drengene fra Kandis. Også selvom Swift-albummet ikke er på Spotify.

Kandis' nye album "Kandis 16" indeholder 14 sange, som er splinternye, men gruppen har dog holdt fast i den gode Kandis-stil ifølge deres hjemmeside.

På en tredjeplads finder vi nok en nyhed, Sanne Salomonsen med "Hjem 2014", som udkom sidst i oktober og indeholder en række af neddæmpede genindspilninger fra hendes lange karriere. Fjerdepladsen går til Barbara Moleko med albummet "Lykken Er". Moleko kigger i øvrigt forbi Frederiksberg Hovedbibliotek på mandag den 10. november, hvor du har mulighed for at møde hende. Det er i forbindelse med det nyetableret GAFFA Library Session. Læs mere om det her. Og så tager hun på turné i det nye år.

I top fem finder vi 80-årige Leonard Cohen med albummet "Popular Problems" fra i år, som fik topkarakter af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen. Også læserne var imponeret over Cohens 13. studiealbum.

Øvrige nyheder i album-top 40 er Annie Lennox: "Nostalgia" (nummer 13), Hansi Hinterseer: "Das Beste Zum Jubiläum Live" (20), Led Zeppelin: "IV Deluxe Remastered" (21), Lisa Ekdahl: "Look to Your Own Heart" (23), Led Zeppelin:" Houses of the Holy Deluxe Remastered" (24), John Mogensen: "Hvad Er Der Så Mer'? – De Allerbedste" (27) og Hannah Schneider: "Red Lines" (37).

Tracklisten har en tidligere etter på førstepladsen, Kesis "Søvnløs", men streaminghitlisten har en nyhed som nummer 1, Christopher og Brandon Beals "CPH Girls". Den mest spillede sang på de danske radiostationer er som i efterhånden mange uger Taylor Swift og "Shake it Off".

Se alle ugens hitlister her

Hør Kandis med "Jeg Tænker På Dig" fra deres nyeste album, der topper hitlisten:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA