x

Dave Grohl: Folk bruger for lang tid foran computeren

Dave Grohl: Folk bruger for lang tid foran computeren

Foo Fighters' forsanger Dave Grohl melder ud, at det er hårde tider for musikbranchen.

"Folk har glemt, hvordan det er virkelig at rocke derudad, fordi de bruger al deres tid foran en dum computer, som de hylder som en ny gud," siger Grohl i et interview til nyhedssitet redbulletin.com 

Han tilføjer, at der ikke er nogen form for teknologi, der vil kunne erstatte følelsen af at indspille en sang med et liveband for ham.

"Og folk synes seriøst, at teknologi kan gøre dem rige, hvis de falder over noget nyt. Men det siger jeg dig: teknologi kan gøre dig rig, men den vil aldrig gøre dig lykkelig," understreger forsangeren fra Foo Fighters, der er aktuelle med deres ottende album, "Sonic Highways".

Grohl fortæller også, at han er kritisk over for det meste af dagens popmusik, der "er sjovt at skrue op for i bilen", men "er tømt for alt indhold overhovedet". "Hvis sangen, der ligger nummer 1 på hitlisten, handler om din røv, er det et problem," siger han og nævner Lordes "Royals" som en popsang, der undtagelsesvis har en smule substans.

Grohl siger videre, at han "vil nødig lyde som et gammelt røvhul, men der er aldrig nogen, der har taget skade af at øve sig på sit instrument og udvikle et øre for rytme og melodi." På spørgsmålet om, hvad han synes om EDM, spørger han først om, hvad det står for, og til svaret, "Electronic Dance Music" og musikeksempler som Skrillex og Deadmau5, svarer han: "Det er ikke min musik. Og desuden er det heller ikke nyt. Kunstnere som Suicide og Atari Teenage Riot har gjort det i årtier og gør det stadig meget bedre."

Grohl oplyser desuden, at han hverken er på Facebook eller Instagram, for han er ligeglad med sociale medier, og når han vil i kontakt med folk, ringer han dem op eller skriver dem en besked. Men hans mor på 75 er på Twitter, og det er godt for hende, for hun har ikke så mange venner mere og kommer sjældent ud af huset.

For nylig kritiserede Foo Fighters-trommeslageren Taylor Hawkins U2 for lyden på deres seneste album "Songs of Innocence", som han sammenlignede med "en prut". Det skete i forlængelsen af tiltaget med albummet, der gik ud på at trække albummet ned over iTunes-brugere ved at placere det i samtlige en halv millard iTunes-brugeres biblioteker rundt om i verden. Bandet er med andre ord skeptiske, når der kommer til den digitaliserede verden, vi lever i nu til dags.

Hør "What Did I Do/ God As My Witness", som er et af Foo Fighters' nye numre, herunder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA