x

Se udgivelsesdato og trackliste til nyt Dylan-album

Se udgivelsesdato og trackliste til nyt Dylan-album

Det nye album "Shadows In The Night" fra Bob Dylan udkommer 2. februar 2015. Albummet markerer hans første samling ny musik i knap tre år, har Columbia Records netop offentliggjort. Albummet indeholder Dylans fortolkninger af ti ældre sange skrevet af andre og fortolket mange gange – standards, som de også kaldes. Albummet er produceret af Jack Frost (et alias for Dylan) og er det 36. studiealbum fra Bob Dylan.

Ved annonceringen af udgivelsen udtalte Dylan følgende:

"Det var et stort privilegium at indspille dette album. Jeg har længe villet lave dette album, men har ikke været modig nok til at håndtere 30-mands store komplicerede arrangementer og koge dem ned til at passe til et fem-mands band. Det var nøglen til disse præstationer. Vi kendte de her sange ekstremt godt, og alt er spillet live. Måske i et eller to takes, der var ingen overdubbing, ingen vokalbåse, ingen hovedtelefoner, ingen separat tracking og for det meste mixet, som det blev optaget." Han uddyber:

"Jeg ser det ikke, som om jeg laver coverversioner af disse sange. De er blevet genindspillet alt for mange gange. Hvad mit band og jeg gør, er at løfte dem op og bringe dem ind i et nyt lys." 

Rob Stringer, chef for Columbia Records, gør i øvrigt opmærksom på, at albummet modsat mange andre album med standards hverken byder på strygere, blæsere eller korarrangementer.

I løbet af de sidste år har Dylan modtaget den højeste civile ære i USA, "The Presidential Medal of Freedom". Han modtog en speciel Pulitzer Pris i 2008 for "hans markante indflydelse på populær musik og amerikansk kultur, markeret med lyriske kompositioner af ekstraordinær poetisk kraft."

Han var ligeledes modtager af Officier de la Legion d'Honneur i 2013, den svenske Polar Music Prize i 2000 og har fået doktorgrader fra St. Andrews Universitet samt Princeton såvel som adskillige andre æresbevisninger.

Bob Dylan har solgt mere end 125 million albums på verdensplan og gav senest koncert i Danmark på Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus i juli 2014.

Tracklisten til "Shadows in the Night" er som følger:

1.  I'm A Fool To Want You
2.  The Night We Called It A Day
3.  Stay With Me
4.  Autumn Leaves
5.  Why Try to Change Me Now
6.  Some Enchanted Evening
7.  Full Moon And Empty Arms
8.  Where Are You?
9.  What'll I Do
10.  That Lucky Old Sun

Hør Dylan fortolke "Full Moon and Empty Arms": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA