x

Syv danske rockfotografer holder udstilling

Syv danske rockfotografer holder udstilling

Den 1. februar holder fotografgruppen The High Res en fælles udstilling med nogle af deres bedste musikbilleder. Det sker på Galleri Houcon, Prinsesse Maries Allé 16 (hjørnet til Vodroffsvej), 1908 Frederiksberg C.

The High Res (High Resolution) er syv ældre fotografer, der har taget nogle af de mest unikke musikfotos herhjemme, ikke kun af musikerne, men af hele rockkulturen i de fire årtier, de har taget billeder. De er kendt for at fange øjeblikke, som ingen andre ser, om det er Led Zeppelin eller bare en almindelig dreng blandt publikum.

Der er fernisering søndag den 1. februar klokken 14-17. Udstillingen varer til 1. marts 2015. Bortset fra ferniseringsdagen er der åbent alle ugens dage – efter aftale.

The High Res er Jan Persson, Jørgen Angel, Susanne Mertz, Gorm Valentin, Ole Christiansen, Peder Bundgaard og Steen Møller Rasmussen. De har hver kun medbragt to billeder, så udstillingen er ikke stor i udbredelse, men til gengæld har billederne rockhistoriske kvaliteter.

Om fotograferne:

Jan Persson er født i 1943 og har siden 1963 været freelance fotograf og taget nogle af de mest ikoniske billeder indenfor jazzkulturen. Hans billeder er blevet brugt på mere end 1000 forskellige pladecovers og lagt billeder til blandt andre Torben Billes bog "Midt i en Beattid" (2008).

Jørgen Angel er født i 1951 og har siden 1966 været aktiv fotograf. Han har blandt andet taget billeder for Vi Unge og Berlingske Tidende. Han startede sin karriere som fotograf i Gladsaxe Teen Club i 60'erne, hvor han tog et billede af Jimmy Page, som er blevet udstillet på National Portrait Gallery i London. Jørgen Angel har taget billedet ovenfor af Annisette i Gladsaxe Teen Club 5. oktober 1968.

Susanne Mertz er født i 1946. Hun er udlært fotograf hos Rigmor Rydtskov og Steen Rønne. I 1967-1968 var hun fotograf i Paris, og siden 1972 har hun været freelancer med sit eget atelier på Nørrebro. Op igennem 70'erne var hun på pletten på den danske musikscene og fotograferede mange danske grupper, ikke mindst Gasolin'. Hun har undervist i fotografi på Krogerup Højskole og Kunstakademiet, har illustreret bøger, lavet pladeomslag og pressebilleder til teater og musik.

Gorm Valentin er født i 1944. Han var oprindelig landmåler og spillede klarinet i en række jazzbands. I 1969 begyndte han at fotografere, mens han var på en rejse til jazzbyen New Orleans, og han har været professionel fotograf siden 1975. Han har taget billeder til plader, aviser, bøger og frimærker, og han spiller stadig på sin gamle klarinet.

Ole Christiansen er født i 1955. Uddannet fotograf i 1980. Har leveret billeder til utallige bøger, tidsskrifter og pladeomslag. Har udstillet i utallige sammenhænge og udgav i 2003 "Ole Christiansen Photographs" på forlaget People's Press. Er repræsenteret på blandt andet Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot og Museet for Fotokunst i Odense. Kendt for sine forsider for Euroman og pladecovers af bands som Sort Sol, TV-2 og Thomas Helmig. 

Peder Bundgaard er født 1945. Autodidakt altmuligmand i medie- og musikbranchen. Startede i 1960'erne med at fotografere rockkoncerter for aviser og magasiner. Har siden 1970'erne været koncentreret om det personlige projekt "City Limits" med street photography fra alverdens storbyer. Har lavet berømte pladeomslag til Gasolin', TV-2, Sort Sol, Kashmir og mange flere. Han ud over det designet Dan Turélls bogomslag igennem 70'erne, og har selv skrevet 20 bøger, som er alt fra krimi til kogebøger.

Steen Møller Rasmussen er født i 1953. Begyndte at fotografere i Brøndby Pop Club i 1967. Uddannet filmfotograf ved Den Danske Filmskole i 1980. Fotograf og instruktør. Ud over at have været fotograf på talrige projekter for andre instruktører har han selv lavet en række film i sit eget navn. Han er også medlem af kunstnergruppen Decembristerne. Citat fra en prisoverrækkelse i 2007: "Har udforsket den dokumentariske genres grænser som iagttagende fortolker og iscenesættende legebarn, som filmfotograf og fotograf."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA