Nyhed

6(66) essentielle videoer med Tenacious D

Varm op til koncerten i aften med Jables og Rage Kage

I aften tager det amerikansk joke-rockband Tenacious D deres akustiske sæt forbi et udsolgt Falkoner Salen i København, og som den kære Jack Black selv ville sige det, kommer de helt sikkert til at rocke sokkerne af publikum.

Vi har samlet 6 videoer, der opsummerer bandets karriere, som spænder fra besøg af den legendariske Ronnie James Dio til selveste Satan, samt sange om livet i et kristent hjem i det amerikanske Midt-vesten og fortælligen om, hvordan man skal behandle sin kvinde.

Sangen, der for alvor kastede de mørke spots på Jack Black og Kyle Gass, var deres eget bud og samtidig en hyldest til verdens bedste sang. Sangen "Tribute", der optræder på debutpladen fra 2001, beretter om deres møde med djævlen selv som, portrætteret af selveste Dave Grohl, fortæller JB og KG, at hvis de ikke spiller verdens bedste sang for ham, så vil han fortære deres sjæle.

Fra selvsamme studieudgivelse kom den dybsindige og romantiske sjæler "Fuck Her Gently", der, som navnet næsten antyder, handler om, hvordan man behandler sin kvinde rigtigt. Undertegnede er ikke i tvivl om, at denne har ligget soundtrack til mange mænds romantiske uddannelse, og har du endnu ikke hørt sangen, er der desuden også masser inspiration at hente til Valentins Dag på lørdag.



Tenacious D er et af de få rockbands, der altid har kørt en ret atypisk karriere, der både har budt på tv-serier og spillefilm. Fra filmen "The Pick Of Destiny" fra 2006, skød duoen en plade ud, der bød på adskillige hits, som åbnes med nummeret "Kickapoo". I videoen ses en meget ung Jack Black, drømmende om et liv som rockstjerne. Sangen byder desuden på gæsteoptrædener fra Meat Loaf og selveste Dio.

Filmen fortæller historien om tilblivelsen af Tenacious D, hvor succesen opnås under nummeret "Master Exploder". I videoen ses JB og KG optræde til en open-mic på den lokale bar i Los Angeles, og publikums entusiasme vil ingen ende tage. Ja, en herre blandt publikum får sågar sprængt sit hoved i luften af Jack Blacks kraftfulde stemme.

Omdrejningspunktet i filmen, The Pick Of Destiny, er netop skæbnens plekter, der siges at være formet af selveste djævlens hugtand, som blev tabt tilbage i fordums tid. Dette kulminerer, da Tenacious D endnu engang møder den mørke fyrste, der udfordrer dem til en rock-off på nummeret "Beelzeboss".



Seneste udgivelse "Rize Of The Phoenix" fra 2012 bragte Jables og the Rage Kage ud på en større turne for at ændre rockhistorien. Det bragte dem blandt andet forbi Danmark for første gang, hvor de bragte deres pompøse rockshow til TAP1 i København. Titelnummeret fortæller historien om tiden siden skæbnens plekter og mødet med Satan, hvor videoen i en cocktail af greenscreens og middelalder-kofter dokumenterer Tenacious D's genopstandelse.

Tager man udgangspunkt i Tenacious D's yderst underholdende musikvideoer, er der ingen tvivl om, at the D nok skal bringe rockshowet helt i top, når det hele går ned i Falkoner Salen i aften, som led i deres rejse for at ændre rockhistorien.


ANNONCE