x

Her er fem grunde til at elske Chic

Her er fem grunde til at elske Chic

Smukfest har netop annonceret, at det legendariske discoband Chic kommer på festivalen til sommer. Og det er stort.

Men det er ved at være længe siden, at Chic var på alles læber. Så hvis det ikke er et navn, der vækker genklang hos dig, får du her fem grunde til, hvorfor du skal opleve Chic og ikke mindst gruppens guitarist og medsangskriver Nile Rodgers på årets Smukfest.

Chic: "Le Freak"

Chic blev dannet af guitaristen Nile Rodgers og bassisten Bernard Edwards i 1976. To år senere fik bandet et enormt kommercielt gennembrud, da de gik amok med "Le Freak", der strøg direkte til tops på de amerkanske hitlister. Du kan høre nummeret – som du garanteret har hørt før – herunder. Læg desuden mærke til det alt for fede guitar-riff.

 

Chic: "Good Times"

Chics nummer "Good Times" fra 1979 er fra gruppens andet album "Risqué" og er et af bandets mest indflydelsesrige hits. Du kan garanteret genkende basgangen i omkvædet fra Sugar Hill Gangs megahit "Rapper's Delight". Desuden er både Queens "Another One Bites the Dust" og Daft Punks "Around the World" inspireret af basgangen i "Good Times".

 

Sister Sledge: "We Are Family"

Nile Rodgers' succes fortsatte langt ud over Chic. Hittet "We Are Family" fra 1979 er således skrevet og produceret af både Nile Rodgers og Bernard Edwards. Selvom nummeret er over 35 år gammelt, kan det stadig få ethvert dansegulv til at ryste og enhver familiefest til at synge fællessang.

 

David Bowie: "Let's Dance"

Nile Rodgers var medproducer på David Bowies måske mest funky track "Let's Dance" fra 1983 og hele albummet af samme navn. Singlen opnåede massiv succes og toppede hitlisterne på begge sider af Atlanten.

 

Daft Punk ft. Pharrell: "Get Lucky"

Daft Punks kæmpehit "Get Lucky" fra 2013 med Pharrell Williams på vokal blev skrevet af Nile Rodgers i samarbejde med Pharrell. Nile Rodgers har desuden sørget for det catchy guitar-riff, der smører et tykt lag lækkerhed på produktionen. Singlen har solgt over ni millioner eksemplarer på verdensplan. Og, nå ja, det er Nile Rodgers, du ser på guitar i musikvideoen. Rodgers medvirker på flere andre numre på Daft Punks 2013-album "Random Access Memories".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA