x

Han bliver stor i 2015: Gregersen charmerer sig ind på den danske befolkning

Han bliver stor i 2015: Gregersen charmerer sig ind på den danske befolkning

GAFFA præsenterer koncerten "De bliver store i 2015" på Train i Aarhus torsdag den 9. april med De Dødelige, Gregersen, Kill J og Alex Vargas. Op til koncerten præsenterer vi de fire kunstnere, og her gælder det De Dødelige.

Find billetter til koncerten via GAFFA Live 

Den 27-årige r&b-kunstner Christoffer Gregersen er blevet sammenlignet med Thomas Helmig og var allerede i 2014 del af 80'ernes popstjernes forårsturné. Gregersens første single "Det' Kun Dig" blev P3s Uundgåelige, og siden har den unge romantiker skrevet kontrakt med Sony Music, som i næste måned bringer hans debutalbum. Karrieren blev kickstartet, da Gregersen blev bedt om at komponere sange til Hella Joofs film "Sover Dolly på Ryggen", hvorefter skolebøgerne blev droppet til fordel for drømmen om at blive del af Danmarks musikindustri.

Kan du huske den dag, du indså, at du gerne ville være musiker?

- Min mor havde et stort børnekor og min far var pianist, så jeg har været omringet af musik, siden jeg var lille. Selvom jeg altid har spillet og skrevet, var det hittet "Hvis Det Er Dig", som jeg lavede til filmen "Sover Dolly På Ryggen", der fik mig til at stoppe med at læse dansk på Metropol, og sige: Nu gør jeg det!

Var du bange?

- Jo, vildt bange! Jeg er et tryghedsmenneske. Jeg har til gengæld oplevet, at der er meget godt i vente, når man vælger at lukke nogle døre. Jeg mødte min nuværende manager gennem en kammerat fra Reptile Youth. Der gik et stykke tid, hvor jeg bare skrev musik, for vi skulle jo finde en retning. Vi fik snakket med forskellige pladeselskaber, før jeg endte hos Sony i 2013. De nåede aldrig at høre mig live - de hørte et par demoer, og så var de solgt. Det gik super stærkt.

Hvad er dit bedste musikminde?

- Jeg har altid lyttet meget til blues - især da jeg var mindre. Jeg spillede selv blues i en atypisk alder. Poppen kom senere. John Mayers musik var en øjenåbner for mig, for han kan finde ud af at integrere både pop og blues.

Hvad tror du, folk kunne lide ved sangen "Det' Kun Dig"?

- Den havde en lyd af noget genkendeligt og en Helmig-vibe. Den var dansk og havde noget white boy soul over sig. Det var et friskt pust med nogle gamle rødder.

Selv Thomas Helmig faldt for sangen, for du varmede op på hans forårsturné i 2014. Hvordan var den oplevelse?

- Vildt sej! Jeg var af sted med ham i to måneder. Han er en dygtig performer, så det var bare om at suge til sig. 

Gregersen skriver hele musikken selv, men har sin trommeslager og keyboardspiller med på turné. For tiden arbejder han sammen med produceren Andreas Sommer, som blandt andet har produceret for Marie Key, TV-2 og Ginger Ninja.

- Andreas er med til at bygge nogle af sangene op. Han er flittig. Der er en god synergi mellem os og god forståelse for, hvor man gerne vil hen.

Hvordan ser en dag i studiet ud?

- Vi starter altid med at bruge en time eller to på at drikke kaffe og lige vende verdenen. Vi er nogle hyggebasser! Derefter bruger vi to-tre timer på, at jeg går ind og synger vokalen, mens Andreas klipper. Vi slutter af med en rette-runde.

Gregersen har også haft enkeltstående jobs i Danmark, hvor han har varmet op for internationale kendisser som Backstreet Boys, Lionel Ritchie og John Newman. Udover sin solokarriere er han også del af Marie Keys band, hvor han synger og spiller guitar.

Hvad har været den fedeste koncertoplevelse?

- Helmig var fedt, fordi man fulgte holdet så tæt. Det var givende, da jeg fik lov til at se, hvordan branchen fungerer.

Hvad har skuffet dig ved musikbranchen?

- Jeg er kommet ind på en dejlig måde. Jeg har først og fremmest lært folk at kende personligt, frem for professionelt. Jeg troede, at det ville blive svært at få Andreas til at være min producer, men når man lærer folk at kende på venne-basis og klikker, så kan det godt lade sig gøre.

Hvad handler dit første album om?

- Det handler tabt kærlighed og om ikke at være klar til at give slip.

Hvem har inspireret sangen "Det' kun dig"?

- Det er ikke min allerdybeste tekst. Jeg skrev sangen efter en nat i byen med mine kammerater, hvor jeg fik øje på en virkelig flot pige. Hun var typen, som ved det og som spiller på det. Vi havde øjenkontakt, selvom hun måske var en, man slet ikke burde give opmærksomhed. Jeg kom hjem, skrev noter, og dagen efter var sangen klar.

Hvad kan folk forvente på Train?

- Rytmisk, dansk pop. Jeg har meget på hjerte, hvilket jeg forhåbentlig formår at vise igennem min musik, selvom den er let at høre.

Hvad skriver du om?

- Det er sindssygt forskelligt. Nogle gange kan man være nede, og så skriver man ud fra det. Det sidste nummer, jeg skrev til min plade, er blevet det mest dystre hidtil. Jeg havde det skidt på grund af kærlighed og fnidder fnadder. Jeg får ofte inspiration, når jeg presser ting til yderpunkterne, men jeg skriver aldrig i dagbogsform, for det ville være hårdt at skulle udkrænge sin sjæl i alle tekster.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

- Jeg elsker at skrive dansk, så jeg behøver ikke en international kontrakt. Mit mål er at blive etableret i Danmark og komme ud for at spille en masse koncerter.

Hvad kan du ikke leve uden?

- Min guitar!

Hvem: Christoffer Gregersen var med til at forme soundtracket til Hella Joofs film "Sover Dolly På Ryggen", hvilket satte gang i hans musikalske solokarriere. Han har blandt andet supportet Thomas Helmig, Stine Bramsen og Backstreet Boys til koncerter i Danmark.

Hvad: Musikken kan bedst beskrives som r&b-pop, og teksterne omhandler både gode og dårlige tider i kærlighedsforhold.

Hvor: Gregersen kommer oprindeligt fra København og har planer om at etablere sig selv som musiker i Danmark.

GAFFA præsenterer koncerten "De bliver store i 2015" på Train i Aarhus torsdag den 9. april med De Dødelige, Gregersen, Kill J og Alex Vargas. Op til koncerten præsenterer vi de fire kunstnere.

Find billetter til koncerten via GAFFA Live 

Se musikvideoen til "Hold Mig Fast":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA