x

The Sandmen: Her er vores tre største spillestedsoplevelser

The Sandmen: Her er vores tre største spillestedsoplevelser

Det evigt tilbagevendende rockband, The Sandmen, drager i dag ud på deres forårsturné efter udgivelsen af bandets syvende studiealbum "Den Bedste Dag", der udkom i september måned sidste år, og som også er deres første album på dansk. "Den Bedste Dag" er, ud over at være The Sandmens første dansksprogede album, også bandets første album i seks år.

I forbindelse med turnéen har vi fået guitarist Stefan Moulvad til at fortælle om bandets tre største oplevelser på de danske spillesteder. Læs om dem nedenfor.

The Sandmen blev dannet i 1985 og har eksisteret on and off i de sidste 25 år. Fra 1995 holdt bandet cirka otte års pause, hvorefter de blev gendannet i forbindelse med udgivelsen af opsamlingsalbummet, "Beauties and Beasts" i 2003. Igennem årene har der været en del udskiftning i bandet, og i dag består The Sandmen af Allan Vegenfeldt (vokal),
 Stefan Moulvad (guitar),
 Michael Rasmussen (trommer), 
Jens Hein (bas) og Palle Hjorth (keys).

Loppen på Christiania

"Et helt suverænt sted at spille. Ligesom på eksempelvis det gamle Skråen i Aalborg, eller Kulisselageret i Horsens, har man den lave scene og publikum smadret helt op i ansigtet. Sidst vi spillede på Loppen var sommeren 2013 på Christianias fødselsdag. Der var som sædvanligt fuldt pakket, og koncerten blev vist på storskærm udenfor. Det var sommer, det var varmt og vi hang ud på stierne, snakkede, spiste, drak, røg og beundrede menneskehavet. En fantastisk dag og en sublim aften i et tætpakket Loppen, hvor vi selv som publikum har nydt et utal af koncerter med alt fra Mercury Rev til The Sadies. Netop denne aften, inden vi selv gik på, kunne vi opleve personligheder som Kim Menzer og Carsten Vogel folde sig ud i Burnin Red Ivanhoe. Sublimt."

Rådhuspladsen nytårsaften

"Helt klart noget af det sjoveste, måske ikke et spillested men klart en " af de sjove". Ole (Wennike, nu tidligere bassist, red.) i fuld kampuniform med handsker, beskyttelsesbriller og høreværn. Raketter og kanonslag fløj om ørene, og om det var Michaels trommer eller et batteri-blålyn, der hold takten, er jeg i tvivl om, men f... hvor var det sjovt. Jeg havde min nytårsguitar på, en Dean Explorer.  Den er så grim, at den kun er flot på sådan en aften og er kun blevet pænere... nu med raket brandmærker. Vi afsluttede aftenen med at skyde nytåret ind fra toppen af rådhustårnet. Det var fantastisk at se København i et slør af krudtrøg og raketter."      

Danmarks lokal-klubber

"De fleste spillesteder i Danmark er jo drevet af folk, der virkelig brænder for musikken, og jeg kan ikke komme i tanker om et eneste sted, man ikke føler sig velkommen, eller ikke kan mærke viljen til at give publikum og band en god aften. Vi skal alle sammen huske på, at musikken er bedst live på den lokale klub. Vi er et af de mange bands, som i den grad og i mange år har nyt godt af gæstfriheden og publikum på alle landets små og mellemstore spillesteder. Muligheden for at spille disse koncerter et hav af gange har grundlagt en stor og betydelig del af essensen i The Sandmen. Vi har set og ser stadig alle kroge af Danmark og benytter altid også turene rundt til at se på barer, kunst, natur, frokostrestauranter, klubber, billardværtshuse og andre bands spille live. Det er gennem disse koncerter på alle de lokale spillesteder, at vi har fundet vores store kærlighed til at spille live.  Det eneste negative er vel, at der ikke er 200 spillesteder mere, så pauserne ikke blev så lange."

Vil du opleve The Sandmens mange hits, samt de nye danske sange, kan bandet opleves på forårets turné, som går hele Danmark rundt. Se programmet herunder:

Den 23/04 Forbrændingen, Albertslund


Den 24/04 Bygningen, Køge


Den 25/04 Vershuset, Næstved


Den 30/04 Pavillonen, Grenå


Den 01/05 Studenterhuset, Aalborg


Den 02/05 Fermaten, Herning


Den 07/05 Pumpehuset, København


Den 08/05 VoxHall, Aarhus 

Find biletter via GAFFA Live

Er du blevet nysgerrig, kan du høre mere om tankerne bag skiftet fra de engelske til de danske tekster og få et par smagsprøver på The Sandmens liveoptrædener i dokumentaren herunder, lavet af Chainsaw Cherry Productions: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA