x

Warren Ellis: Jeg elsker Lars von Triers film

Warren Ellis: Jeg elsker Lars von Triers film

Warren Ellis er i byen. Den 50-årige, australske multimusiker er her for at give to koncerter med sin faste makker Nick Cave i DR Koncerthuset. Men Ellis benytter lejligheden til at dukke op i biografen Grand Teatret i indre København, dagen før koncerterne, for at indlede en forpremiere på den franske film "Loin Des Hommes."

For samtidig med turnéen, som altså bringer de to hårdtarbejdende herrer til København, er Nick Cave og Warren Ellis aktuelle med endnu et af de stemningsfulde album med filmmusik, som de efterhånden har lavet en stribe af siden ti år gamle "The Proposition." Da folk er ved at forlade salen efter de stærke filmoplevelse, annonceres endnu en særlig gæst, og kort efter dukker filmens hovedrolleindhaver Viggo Mortensen op – flankeret af Warren Ellis.

"Da jeg kom tilbage hertil (hotellet, red.) sms'ede de til mig, at Viggo var på vej. Så jeg kom tilbage, og det var ret improviseret, hvilket jeg godt kunne lide. Det var rart at få lejlighed til at have en udveksling," siger en fornøjet Warren Ellis den følgende formiddag, da han tager imod GAFFAs udsendte på bandets hotel på Vesterbro.

Og så er der ellers åbnet for en længere snak, som også kommer omkring Warrens vej ind i The Bad Seeds, et par sække-shorts syet i en vanvittig amfetaminrus, de danske filminstruktører Lars von Trier og Nikolas Winding Refn og en hel del andet. Læs det store interview her. 

"Loin de Hommes - Original Motion Picture Soundtrack" udkommer mandag den 18. maj på Playground Music. Filmen med den danske titel "Flugten til frihed" har dansk premiere 28. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA