x

Dansk fugle-kvintet med på franske Buddha Bars nye compilation

Dansk fugle-kvintet med på franske Buddha Bars nye compilation

Danske fuglekvidder er på vej til Frankrig. Lyder det underligt? 

Den trendsættende franske hotel- og restaurantkæde Buddha Bar går op i at servere god mad og drikke for deres gæster, men en del af traktementet er også at levere lækre mix til ørerne i form af elektroniske rytmer og verdensmusik. Kæden har efterhånden udgivet mange compilations, som bliver stykket sammen af deres faste dj's - og det med stor succes. Nu har franskmændene så fået øjnene og ørerne op for den danske fugleglade kvintet Dans & Lær, mere præcist deres nummer "Guldbug". Sangen stammerer fra gruppens andet album, "Flere Fugle", og har fået en plads på Buddha Bars seneste udgivelse, "XVII". 

På nummeret kan man høre den erfarne ornitolog Ole Geertz-Hansen belære lytteren om Gulbugens unikke evne til at efterligne andre fugles stemmer. Der er altså både fugle- og danske stemmer på vej ind i øregangene på de franske hotel- og restaurantgæster. 

Den franske opmærksomhed er dog ikke det eneste, som Dans & Lær koncentrerer sig om i øjeblikket. De er nemlig i gang med indspilningerne til deres fjerde album, hvis indhold der indtil videre ikke er røbet noget om. Du kan dog opleve Dans & Lær give koncert lørdag den 23. maj til både Hjortshøj Festival ved Århus og Maybeats Festival i Humlebæk - samt til Love In-festivalen på Skarø syd for Svendborg lørdag den 11. juli.

Albummet "Flere Fugle" udkom tilbage i 2012, hvor det blev mødt med fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann. Her lød det blandt andet: "Ganske som sidst vrimler det med skæve og pudsige indslag, men bedst er på bundlinjen Grønirisk, hvis omkvæd slet og ret er uimodståeligt medrivende, Musvit, der både besidder en krautrocket fremdrift og mildt støjende elementer, og den såvel ulmende som forløste Guldbug. Som noget nyt finder man nu ornitolog-duetter, og det er et vellykket tiltag, der giver det fortsat nørdede univers ekstra liv og dynamik." 

Du kan lytte til "Guldbug" via Soundcloud lige her

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA