x

Mark Ronson forsvarer coverversion

Mark Ronson forsvarer coverversion

I seneste nummer af GAFFA kan man læse nogle ret kontante kommentarer fra Jamie og Alex fra Arctic Monkeys, hvor de siger lige præcis, hvad de mener om BBC's Radio One og Timbaland.

Men værst går det ud over den engelske dj Mark Ronson, der udsender albummet "Version" 16. april. På den plade finder man blandt andet en coverversion af det gamle The Smiths-nummer "Stop Me If You Think You've Heard This One Before", der under titlen "Stop Me" har været et hit i England.

Til GAFFA sagde Alex Turner om nummeret:

"Jeg skal fortælle dig, hvad jeg ikke kan udstå. Den der fucking r&b-coverversion af 'Stop Me If You Think You've Heard This One Before' med The Smiths".

Den udtalelse er blevet samlet op af avisen The Sun, hvilket nu har fået Mark Ronson til at kommentere, at de eneste, hvis mening han er interesseret i, har udtalt, at de kan lide sangen.

På sin MySpace-side skriver Ronson i et meget langt (men punktumfattigt) indlæg med titlen "Letter To A Smiths Fan":

"Da jeg indspillede den originale demo af "Stop Me If You Think You've Heard This One Before" med min ven (sangeren) Daniel Merriweather, det første jeg gjorde var at sende den til Morrissey og Marr med det samme, før jeg puttede strygere på eller andet, jeg havde brug for at vide, om de var okay med det, i bund og grund, som et barn, der viser sine forældre sin fingermaling til deres godkendelse."

"Det tog lang tid, før der var svar, men da jeg fandt ud af, at Morrissey kunne lide den og specielt Daniels vokal, kan du forestille dig, hvordan jeg havde det (Johnny Marr godkendte også sangen, men jeg kender ikke hans præcise tanker): Manden der var medforfatter til min absolutte yndlingssang gav mig sin velsignelse til den nye fortolkning".

Ronson slutter af med at understrege, at dette ikke skal ses som en undskyldning, men en måde at vise respekt over for de folk, der elsker The Smiths lige så meget som han.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA