x

Danske rockdrenge scorer årets opvarmningstjans

Danske rockdrenge scorer årets opvarmningstjans

AC/DC? Slayer og Anthrax? Man kan vist roligt sige, at danske Helhorse har scoret sig nogle solide opvarmningstjanser denne sommer. Særlig den førstnævnte kan kun beskrives som enhver rockdrengs våde drøm. 

I starten af denne uge kom den overraskende mail, der fik en sand rockdrøm til at gå i opfyldelse. Opvarmning for AC/DC på Roskilde Dyrskueplads den 15. juli foran 55.000 forventningsfulde publikummer til, hvad kun kan beskrives som årets store rockbrag. Koncertarrangør Live Nation meldte spektaklet udsolgt efter kun to timer. 

Det er ikke verdens letteste opgave at åbne for en rock-mastodon som AC/DC foran et menneskehav på 55.000 mennesker, men Helhorse-forsanger Mikkel Wad Larsen tager det med forbavsende ro. Han siger: 

"Vi blev fuldstændigt lamslået af forbløffelse, og ja, vi skulle lige finde jorden igen efter Jeppe Nissen (Live Nation) sendte os en mail og forespurgte på, om vi var interesserede i at åbne for AC/DC."

"Det er et ønske på ens bucketliste, man aldrig havde turde tro på i det hele taget skulle være på sin bucketliste. Vi er midt i at lave aftaler om release af vores kommende album, som vi har indspillet i vinteren så på den anden side, når man står i den situation så er sådan en chance jo gigantisk! Det er fantastisk at fornemme, folk i branchen tror på det,vi laver og tror på, at vi kan leve op til en opgave af den her størrelse. Det er vi vanvittigt taknemmelige for."

"Jeg tog en hurtig snak med vores management, og de havde naturligvis ikke noget andet at sige end 'ja for fanden – go go go!' Nu er vi hoppet i øveren for at få styr på vores sæt. Det bliver ren røvfuld fra start til slut – det garanterer vi for. Vi glæder os vildt!"

Udover at åbne for AC/DC skal Helhorse også varme op for Slayer og Anthrax, når de spiller koncert på Kulturværftet i Helsingør d. 3. december. Slayer og Anthrax er den ene halvdel af det firkløver som kaldes The Big Four. Firkløveret består udover Slayer og Anthrax af Metallica og Megadeath.

Helhorse har inden for de sidste par år bidt sig fast i den danske og internationale metal/hardrock-scene. Siden Helhorses andet album "Oh Death" fra 2013 har Helhorse givet et væld af koncerter i både ind, og udland. "Oh Death" modtog fire stjerner af GAFFAs musikanmelder Keld Rud under overskriften: "Mød Danmarks måske mest beskidte band."

Sidste år spillede på Roskilde i en dobbelt simultankoncert med det tidligere The Psyke Project og ligeledes på Copenhell 2014. Begge koncerter høstede topkarakterer blandt flere anmeldere. Førstnævnte koncert modtog fem stjerner af GAFFAs Keld Broksø, der indledte sin anmeldelse med de bevingede ord: "Der var øjeblikke, hvor himlen åbnede sig selv under en teltdug."

Se Helhorse med "Fuck Art, Let's Kill" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA