x

Videopremiere: I sauna med John Grant

Videopremiere: I sauna med John Grant

John Grant, manden bag "GMF" ("Greatest Motherfucker"), har netop nu udgivet sin nye single og musikvideo, "Disappointing". En forholdsvis uskyldig video, der foregår i et træningslokale og efterfølgende i omklædningsrummet, men som med små, mystiske facetter får antræk til det bizarre.

Endnu en gang er John Grants musik er lige så splittet og hudløst ærlig som manden selv. Hver linje i "Disappointing" maler et lærred af kontraster og yderligheder på den måde, som er blevet kendetegnende for sangeren.

I sangen kan man også høre Grant synge et segment på russisk. Grant er nemlig en fremragende lingvist og har lært sig både flydende tysk og russisk, og så er han også i gang med at tackle det islandske, siden han i 2011 fortrak sig til øen for at kanalisere sin traumatiske historie ud i nye sange.

"Disappointing" er første single fra John Grants kommende album, "Grey Tickles, Black Pressure". Et album, som han selv er meget stolt af. 

"Jeg ville gerne være mere lunefuld og vred på dette album, men jeg havde det nok meget sjovere med at lave det. Der var meget latter," fortæller Grant i en pressemeddelelse. 

Morskab er dog ikke det første, der falder én ind, når man lytter til Grants første udspil fra albummet, eller for den sags skyld kender baggrunden for dens tilblivelse. "Grey Tickles" er den direkte oversættelse af det islandske udtryk for "mid-life crisis", mens "Black Pressure" er den direkte oversættelse af det tyrkiske udtryk for et mareridt. 

Ikke desto mindre er humoren et utroligt vigtigt element for Grant. Det fortalte han, da GAFFA talte med ham sidste år. Læs hele interviewet her. Grant gæstede NorthSide Festival i Aarhus i sommer, efter at han havde optrådt på Atlas sidste efterår. Begge koncerter fik fem stjerner af GAFFA og en strøm af rosende ord.

Grants tredje soloalbum, "Grey Tickles, Black Pressure", er sat til at udkomme 9. oktober.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA