Nyhed

Universal afbryder samarbejdet med dømt rapper efter dødstrusler mod vidner

Den dobbelt varetægtsfængslede rapper mister nu endegyldigt sin pladekontrakt

Drill-rapperen Miklo, der for en uge siden modtog sin første guldplade for ”Hvad for noget” - som han skrev, mens han sad bag tremmer - er blevet varetægtsfængslet - igen. Miklo sidder i forvejen varetægtsfængslet i forbindelse med en ankesag mod ham, hvor han afventer landsrettens dom i en sag, der kørte i byretten i 2022.

Byretten idømte dengang ham og flere andre medskyldige et minimum på tre år og ni måneders fængsel for at have lokket tre mænd i sexfælder samt røvet og mishandlet flere ofre. Det er i forbindelse med den igangværende ankesag i landsretten, at han mandag den 6. februar igen blev fremstillet under et lukket grundlovsforhør. Denne gang for dødstrusler mod tre unge kvinder, der skulle vidne mod ham.

Ekstra Bladet kan berette, at sigtelsen mod den 25-årige Miklo, hvis borgerlige navn er Anders Henckel Johansen, omhandler trusler, som han skulle være fremkommet med i Østre Landsret den 30. januar 2023.


”Han er mere konkret sigtet for under retssagen i sidste uge i Østre Landsret at sige 'Jeg slår jer ihjel' henvendt til kvinderne, der skulle vidne. En af kvinderne han skulle have truet, er selv på anklagebænken i sagen og blev også dømt i byretten”, skriver Ekstra Bladet.  

Denne dødstrussel står dog ikke alene. Ifølge politiet skulle han angiveligt have taget telefonisk kontakt til den kvindelige medtiltalte og en anden kvinde igen den femte februar. Her citeres Miklo på Ekstra Bladet for angiveligt at have sagt:

”Vi tager jer med ned til MP-kælderen og klipper jer skaldet og får ti mænd til at voldtage jer. I skal bare få hende (navn udtaget, red.) til ikke at snakke”.


I 2020 fik Miklo en pladekontrakt hos Universal, som hidtil har været tilbageholdende med at kommentere sagen. Indtil nu. Universals Managing Director, Casper Bengtson, udtaler i dag følgende til GAFFA:

- Det er meget ulykkelige omstændigheder for alle involverede, og vi er derfor blevet enige med artisten om at afbryde samarbejdet omgående.

Den nuværende ankesag forventes afsluttet senere på måneden.


 

ANNONCE