Nyhed

Nye beskyldninger mod Till Lindemann: Denne gang fra Østrig

Rammstein spiller to koncerter i Wien i disse dage, med samlet 100.000 gæster. Nu bringer Østrigske ORF (pendant til DR) nye beskyldninger om et seksuelt overgreb begået af forsanger Till Lindemann.

Der går næsten ikke en dag uden en Rammstein-nyhed for tiden. Bare inden for de seneste syv dage kunne vi berette om en redaktør fra nyhedsmagasinet Der Spiegel, der modsiger Till Lindemanns advokater "Schertz & Bergmann", en ny pressemeddelelse fra netop Lindemanns advokater, samt beskyldninger mod bandets pianist Christian "Flake" Lorenz. 

Nu beretter østrigske ORF (østrigsk pendant til DR) om nye beskyldninger mod Till Lindemann, der angiveligt skulle have fundet sted under Rammsteins European Stadium Tour i 2019. Her står endnu en kvinde frem og forklarer, at hun også har været udsat for fysisk vold og seksuelle krænkelser efter en koncert. 

I en Instagram-Reel opridser ORF sagen hurtigt. 


 


I klippet er identiteten på hende, der nu kommer med de nye beskyldninger mod Lindemann sløret. Hun hævder, at hun efter en koncert i 2019 også er blevet udsat for fysisk vold. Efter episoden fik kvinden taget billeder, som ORF har bedt retsmedicineren Kathrin Yen fra det retsmedicinske institut i Heidelberg at kigge på for at vurdere billedernes ægthed.

Undersøgelsen konkluderede, at "de forelagte billeder viser sår efter stump voldspåvirkning i form af mindst et meget hårdt slag med flad hånd på højre balle.", skriver Yen i sin rapport. 

At dette ud fra en retsmedicinsk vinkel kan udløse smerter, er "plausibelt" ifølge Yen.

Alena M's rolle


Den såkaldte casting-direktør, Alena M, spiller også en afgørende rolle i kvindens historie. Kvinden har angiveligt haft kontakt med Alena M og er blevet "castet" til Lindemann, som udvalgte hende på baggrund af billeder den østrigske kvinde havde sendt til Alena M. 

Ifølge den østrigske kvinde trykkede Lindemann hendes ansigt ned mod sengen, skubbede hendes nederdel op og slog hende så hårdt på bagdelen, at det efterlod mærker – hun havde ikke givet samtykke, og havde tydeligt sagt fra. 

Efter eget udsagn var kvinden euforisk, da hun fik tilbuddet om at komme med i den såkaldte "Row-Zero". 

"Jeg ville blot møde mine idoler, som jeg har forgudet i årevis."


Efter koncerten blev hun sammen med andre kvinder inviteret med på hotel, hvor Lindemann angiveligt ventede på et hotelværelse "kun iført et håndklæde". Kvinden beretter, at hun følte sig utilpas med det samme. 

Lindemann skulle efterfølgende have givet udtryk for, at han ønskede at have sex med kvinden, som flere gange afviste. Alligevel skulle han, ifølge kvindens beskyldninger, have kastet kvinden hårdt ned mod sengen flere gange, slået hende hårdt i bagdelen med ordene "te dig ikke, du synes da om det". 

De andre tilstedeværende kvinder bemærkede først alvoren senere, fremgår det af ORFs artikel.

Kvinden har ikke meldt episoden til politiet


Kvinden, der nu står frem, ønsker ikke at politianmelde episoden, men ønsker i stedet at forblive anonym og fortælle sin historie.

"Jeg er blandt de kvinder, der er blevet seksuelt misbrugt af Lindemann, forstået på den måde, at han rørte ved min krop, selvom jeg ikke ønskede det. Hvis jeg ønskede opmærksomhed, var jeg ikke forblevet anonym, men havde postet historien på Instagram," fortæller hun.

"Verden skal vide, at Lindemann handlede på denne måde. Bare fordi han er i en 'rockstjerne-magtposition', betyder det ikke, at han kan gøre med unge kvinder, hvad han vil. Det går ikke. Og derfor ønsker jeg, at fortælle, hvad der er hændt mig", fortsætter hun. 

To koncerter i Wien

Rammstein spiller to udsolgte koncerter i Wien med samlet 100.000 tilskuere. I mellemtiden har den østrigske version af online-kampagnen "Ingen scene til gerningsmænd" opnået mere end 16.500 underskrifter, der kræver et forbud mod koncerterne.

Till Lindemanns advokater afviser over for ORF beskyldningerne som "falske" uden at forholde sig til de konkrete detaljer.


GAFFA vil fortsat følge sagen tæt. For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. 

ANNONCE