Nyhed

Østrigsk journalisthold angrebet af Rammstein-fans – kvinde holder kritisk tale om Lindemann

Østrigske journalister blev overfaldet under Rammsteins første Wien-koncert. Derudover har nordirske Shelby Lynn holdt en kritisk tale om Till Lindemann i Berlin.

Den østrigske tv-journalist Didi Petschl og en kamerafører fra den østrigske statslige radio- og tv-station ORF, der onsdag befandt sig ved Ernst-Happel-Stadion i Wien ved den første af to Rammstein-koncerter, blev efter koncerten angrebet af nogle Rammstein-fans, beretter Metal Hammer og ZDF Heute. Petschl og hans kamerafører blev skubbet til og fik samtidigt antisemitiske skældsord med på vejen. "Ihr seid‘s lauter Juden!" råbte den ene angriber. ("I er jøder alle sammen!", red.)

Journalisterne fik derefter politibeskyttelse. ORF kom kort før koncerten med nye beskyldninger imod Rammstein-sanger Till Lindemann, som vi tidligere har berettet om. (LINK)

View this post on Instagram

A post shared by News von ZDFheute (@zdfheute)


 

Hændelsen fik Till Lindemann til at komme med en særlig udtalelse efter den anden Wien-koncert: "To gange Wien, mange tak. Ganske kort om hændelsen i går: Vi hader racisme og antisemitisme. Vi hader det! Mange tak – være gode over for hinanden! Tak."


  


Rammstein er tit blevet beskyldt for højrefløjssympatier. Bandet befinder sig dog i virkeligheden langt ude på venstrefløjen. Læs eksempelvis en tidligere GAFFA-artikel om blandt andet dette. (LINK)

GAFFA-skribent Alexander Hemstedt har også medvirket i en podcast hos 24syv sammen med Stine Omega, der blandt andet kommer ind på beskyldningerne mod Berlinerbandet. 


Shelby Lynn holder tale i Berlin

Nyhedsmagasinet "FOCUS" beretter desuden om en tale, som nordirske Shelby Lynn holdt i Berlin. (LINK) Lynn er en af de kvinder, der fortæller, at hun er blevet udsat for krænkelser af Till Lindemann og holdet omkring Rammstein (LINK).

Talen blev afholdt på et hotel i Berlin i forbindelse med et event af "Frauen 100" med emnet "Frauensolidarität". (red. Kvindesolidaritet). 


Under sin tale siger Lynn blandt andet i forhold til sine beskyldninger imod Rammstein-forsangeren Till Lindemann:

"[...] I 2023 skulle vi egentlig ikke kæmpe for grundlæggende menneskerettigheder længere. Det vil stoppe på et eller andet tidspunkt, men ikke kun på grund af mig. Kvinder, mange af de tilstedeværende – vi har så megen magt, I har ingen idé, hvor mægtige vi er i fællesskabet. I de sidste tre måneder, siden det er hændt mig (red. mødet med Till Lindemann) – se på forskellen, der allerede er sket. Se, hvor mange forandringer er der sket i disse tre måneder. Da jeg skrev denne tale, fik jeg et opkald. Endnu en pige. Det sker hver eneste dag. Det gør mig syg, hvordan vi kvinder ses som objekter. [...]"

"Nogle vil komme sig, andre måske aldrig. Ingen tænker på fremtiden og på, hvad hans handlinger (Till Lindemanns, red.) vil kunne forårsage. Det er et systematisk misbrug, og det er sket allerede så længe. For længe. Hvis man går tilbage til Rammsteins begyndelse – hvor mange ramte piger findes? Det handler ikke kun om mig. Det er ikke 10, det er ikke 50. Jeg ved det ikke, men det kunne være tusindvis. Virkelig, tallet kunne være tusinde. Hvis vi fortsat tillader denne adfærd, vil pigerne ikke kunne blive raske. [...] Jeg vil aldrig holde kæft. Aldrig. [...]"


GAFFA følger sagen fortsat tæt. Till Lindemann og Rammstein har gennem deres advokater afvist alle beskyldninger. For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. 

ANNONCE