Nyhed

Esbjerg Kommune sender nu det gamle Tobakken-spillested i udbud

Forhåbentligt vil det allerede i september stå klart, hvem der skal drive et nyt spillested i Esbjerg, og hvornår musikken kommer tilbage til Gasværksgade.

GAFFA har tæt dækket sagen om Esbjerg-spillestedet Tobakkens konkurs siden marts måned, og sagen har i sit videre forløb taget et par ikke uvæsentlige drejninger. Nu er spillestedet i Gasværksgade kommet i udbud.

I maj talte vi med juraprofessor Anders Ørgaard efter, at Ole Nielsen fra musikagenturet TBA Music var kommet med en heftig kritik af forløbet omkring konkursen, og for et par dage siden kunne JydskeVestkysten berette, at Dansk Musiker Forbund har i sinde at stævne Esbjerg Kommunes kulturchef på vegne af Dodo & The Dodos.

Dansk Musiker Forbund mener, at Esbjerg Kommunes kulturchef, Ulla Visbech, der var midlertidig leder i perioden, skal gøres personligt ansvarlig for det tab på 125.000 kroner, som Dodo & The Dodos led i forbindelse med deres optræden den 25. marts. Det mener de, da de på baggrund af en aktindsigt har kunnet redegøre for, at man allerede på et møde torsdag den 23. marts blev enige om at stoppe alle økonomiske transaktioner, lyder det i JydskeVestkysten.


GAFFA har kontaktet Ulla Visbech for at få en kommentar, men hun er ikke vendt tilbage.

Nye tider i Gasværksgade

I går (den 27. juni, red.) udsendte Esbjerg Kommune en pressemeddelelse med ordlyden: ”Musikalsk opgave i udbud: Hvem skal drive et nyt rytmisk spillested i Esbjerg?”. Det fremgår af pressemeddelelsen, at kommunens ambition er, at det nye spillested skal facilitere mindst 200 koncerter om året for flere end 40.000 gæster.


Esbjerg Kommune udtaler, at både en forening, en selvejende institution, fond eller privat virksomhed kan byde ind på spillestedet. Dertil har de formuleret den ovennævnte ambition og et par ønsker for, hvordan det nye spillested skal ledes:

”Samtidig ønsker kommunen at styrke fokus på musikkens lokale vækstlag og de unges kultur, så spillestedet bakker op om den nye kurs for Esbjerg, hvor oplevelser og kultur skal skabe endnu mere liv i byen. Det er også målet at løfte samarbejdet med andre kulturbrugere, så de i højere grad kan få gavn af lokaler og faciliteter på spillestedet,” lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Den konkrete beskrivelse af udbuddet vil være at finde på Esbjerg Kommunes hjemmeside i løbet af uge 26, og buddene på den fremtidige drift af Esbjerg-spillestedet skal være indgivet senest den 21. august.


KOMMENTAR: Danskerne fortjener fair play, når det gælder koncerthonorarer – og Esbjerg fortjener et veldrevet spillested

ANNONCE