Nyhed

KURDER I KØBENHAVN: Se vild livevideo med Tobias Rahim

Rahim har delt en festlig video fra forårets udsolgte koncert i Royal Arena

Popfænomenet Tobias Rahim stormede for alvor ind på den danske musikscene for blot få år siden og har efterfølgende cementeret sig som en af tidens helt store stjerner.

I marts-april 2023 gav han udsolgte koncerter i blandt andet Ceres Arena i Aarhus og i Royal Arena - et halvt års tid efter udgivelsen af albummet Når sjælen kaster op. Og i dag er en live-video af hans ”Kurder i København”-optræden i Royal Arena så landet på YouTube.


Når sjælen kaster op modtog funklende seks stjerner fra GAFFAs anmelder, der blandt andet kaldte albummet for et ”Herkules-mesterværk om begrebet Angest” og et ”hovedværk i moderne dansk populærmusik”. Derudover konkluderede han anmeldelsen med ordene:

”Man kan botanisere over begrebet Angest og andre Kierkegaardske lod i livet, til der kun er galde tilbage. GAFFAs konklusion på denne omgang sjæleføde under transit er mindre abstrakt: Tobias Rahim har begået et hit-opskaleret hovedværk i moderne dansk populærmusik. Alt er på spil. Alt bliver forløst. Danmark, gør jer klar til at skamlytte,” afsluttede anmelderen.

Og skamlyttet er der bestemt blevet. Kort efter den udsolgte koncert i Royal Arena udgav den danske sangskriverforening Koda deres Koda-hitliste, som er en top 10 over de mest indtjenende musiknumre for året, der gik. Her indtog Tobias Rahim førstepladsen for samarbejdet med Andreas Odbjerg på landeplagen ”Stor mand”, der i skrivende stund er spillet mere end 45 millioner gange.


Senere samme måned udkom også et interview med Tobias Rahim i det ikoniske amerikanske dagblad, The New York Times, og denne bedrift klinger meget godt med GAFFA-anmelderens ord: ”Stor, større Rahim”.

Du kan opleve Tobias Rahim på en række festivaler denne sommer – herunder Roskilde Festival, Jelling Musikfestival, Kløften Festival og Nibe Festival.

LÆS OGSÅ: TOBIAS RAHIM TIL GAFFA I 2015: Vi bliver aldrig færdige med at interagere med verden


 

ANNONCE