Nyhed

SNEHVIDEKYS: Povl Dissings sidste koncert udkommer på vinyl - men du skal være hurtig

Mesterfortolkeren Dissings svanesang udkommer som dobbelt-lp i 500 eksemplarer

I februar 2017 gav en dengang 79-årig Povl Dissing koncerter på VoxHall i Aarhus og på Vega i København. Kort efter rejste han til Spanien, hvor han faldt og slog sig så slemt, at han mistede hørelsen - og aldrig kom til at optræde live igen.

Dissing gik bort i juli 2022, 84 år gammel, og koncerten på Vega den 12. februar 2017 blev således hans sidste. Nu udkommer den så på vinyl i et begrænset oplag på det lille selskab Enghave Records.

Albummet er forsynet med liner notes af Jens Folmer Jepsen - som samarbejdede med Dissing om en bog om hans liv i tiden op til hans død. Dobbeltalbummet udkommer den 19. maj og kan kun købes i pladeforretningen Beat på Enghave Plads i København - skråt over for Vega, hvor koncerten fandt sted for seks år siden. 


Koncerterne i februar skilte sig ud ved - udover altså at blive Dissings sidste - at byde på hele ti sange fra klassikeren Svantes viser (1973), foruden to C.V. Jørgensen-fortolkninger. Hele den første lp på det nye livealbum består således af sange fra Svantes viser, som Dissing i sin tid lavede sammen med vennen og digteren Benny Andersen.

På side 3 og 4 griber Dissing og bandet helt tilbage til karrierens første år, med indslag som "25 minutter endnu," "Den grimmeste mand i byen," "Tingel-tangelmanden," "Nøgne øjne" og "Snehvidekys."

GAFFA anmeldte koncerten på VoxHall få dage inden Vega-seancen og skrev blandt andet i den forbindelse:


"Dissing virker også en kende svagelig, da han træder ind på scenen, støttet til sin stok og sætter sig ved nodestativet med sangteksterne, men da han først kommer i gang, er han skarp i både sin karakteristiske, ofte halvreciterende sang og i sine anekdoter undervejs," lød det i den femstjernede anmeldelse, som sluttede således:

"Han er simpelthen en af de helt store herhjemme, og hvis du af en eller anden grund ikke har set ham live endnu, så gør det, inden det er for sent – og hvis du kender nogen, der ikke har, så tag vedkommende med. For eksempel i Vega 12. februar."

BOGANMELDELSE: Grundig gennemgang af tressernes dansk folkscene


ANNONCE