Nyhed

NU UDEN ALIAS: Penny Police vender tilbage

Ti år efter hun slog igennem som Penny Police er Marie Fjeldsted tilbage i eget navn

Der var masser af fine anmeldelser og et stort interview med GAFFA, da Marie Fjeldsted i 2012-13 søsatte sin musikalske karriere under aliaset Penny Police. Siden har der været mere stille fra Penny Police, som dog gav lyd så sent som 2019 med albummet Be Lucky - inklusive en single om musikeres mentale sundhed (og mangel på samme).

Nu er hun så klar med sit første album i sit eget navn - Covid19-pandemien gav nemlig Fjeldsted en tiltrængt tænkepause, og de seneste måneder har hun udgivet en håndfuld nye sange: "Bad as You," "Occasionally," "Keep it Alive," "Never Lost, Never Won" og senest "Got to Love," som udkom i fredags (17. marts 2023).

”Jeg har aldrig følt mig som en persona, derfor føles det helt rigtigt at slippe Penny Police-navnet," udtaler Fjeldsted i en pressemeddelelse i anledning af det kommende album og fortsætter:


"Jeg har taget musikken hjem – både helt konkret hjem i mit soveværelse, men også i udtrykket, fordi jeg har skabt det i en tid og i et rum, som føltes som en befriende boble langt væk fra ydre påvirkninger.”

Albummet har fået titlen Keep it Alive og udkommer den 25. maj. Det er frugten af et kreativt samarbejde med Fjeldsteds partner Linus Valdemar i det hjemmestudie, hun har indrettet i sit soveværelse:


”Da vi startede, vidste vi ikke, det blev et album. Vi havde bare ikke plads nok i lejligheden til hver sit musikprojekt, så vi gik i gang med at prøve ting af sammen. Samtidig var vi lige blevet forældre for anden gang, og hvis man ved det, kan man høre, at nogle af vokalerne er indspillet med vores ammende søn på armen. Så det, der i virkeligheden startede af nød er endt med at blive indspilninger, vi har beholdt, og et album, jeg er enormt stolt af,” fortæller Fjeldsted og tilføjer:

Keep it Alive er en hyldest til livet, men også til bare at være. Vi behøver ikke altid være på vej videre. Det kan være ret trættende hele tiden at forholde sig til, om det går godt eller dårligt. Jeg bliver beroliget af at huske på, at jeg bare er en lille brik i den her verden. Jeg har dage, hvor korthuset falder fra hinanden, men så prøver jeg at huske, at det, jeg som minimum skal de dage, det er bare at trække vejret.  Livet går videre, og vi er ikke herrer over det. Det synes jeg er stort og befriende at tænke på,” siger Fjeldsted.

Penny Police: Man må undgå det snævre


ANNONCE