Nyhed

VIDEO: Penny Police med stærk sang til støtte for musikeres mentale sundhed

GAFFA – alt om musik

"Sangen er et skulderklap til mig selv"

Den danske sanger og sangskriver Penny Police alias Marie Fjeldsted er klar med en livevideo til sangen "Take on a Little Love", som hun har skrevet og indspillet til støttealbummet Smoke Rainbows (Music Minds Matter) for den engelske organisation Help Musicians UK. En organisation, der sætter fokus på mental sundhed hos engelske musikere. Penny Police er eneste danske bidragyder på albummet, hvor blandt andre Magic Numbers og The Leisure Society også medvirker, og som netop er udkommet.

Sangen "Take on Little Love" og den tilhørende video er optaget i de legendariske Abbey Road Studios i London, hvor blandt andre The Beatles, Pink Floyd og Kate Bush har indspillet klassikere. Se videoen ovenfor.
 
Penny Police fortæller om sagen:

"Sangen er et skulderklap til mig selv, en omfavnelse af mit indre barn og en påmindelse om at lægge det triste væk og tage et smil på, når det er muligt. I et forsøg på at snyde bekymringerne. Mange bekymringer løser jo tit sig selv, hvis man har tillid nok"


Om sagen udtaler hun videre: 

"Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at støtte Help Musicians UK og plagede musikere på. At indspille i disse fantastiske og historiske omgivelser med sådan et skønt og passioneret team omkring os var en drøm, der gik i opfyldelse. Og det føltes så rigtigt, at det var omgivelserne for sådan en vigtig sag. Jeg følte mig så fredfyldt og i så gode hænder i dette smukke Studio 2 og blev virkelig mindet om, hvor vigtig musik og den musikalske skabelsesproces er. Vi behøver det, og vi behøver virksomheder som Help Musicians UK. For selvom musikere kan være så heldige, at de gør det, de elsker, er det på samme tid ofte svært. Det kan være nervepirrende, og ofte arbejder man 24/7, fordi din hjerne aldrig stopper med at tænke på musik eller med at tænke over, hvordan du skal tjene dine næste penge. Men musikere giver så meget af sig selv, og vi har brug for det nu mere end nogensinde. Vi har behov for mennesker, som tør tage chancer og tør se og gøre ting anderledes for at åbne vore sind. Og jeg er glad for at støtte dette gennem dette fantastiske projekt og denne albumudgivelse."

LÆS OGSÅ: Psykisk sygdom blandt musikere: "Man har ikke talt om, hvorfor de drikker og går i opløsning"


Penny Police debuterede i 2011 med ep'en Thieves Like Us og har til dato udgivet yderligere tre ep'er og et enkelt album, og hun arbejder for tiden på et nyt album.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: "Hugo Helmigs historie er et symptom på en musikbranche, der æder sine egne op indefra"

De medvirkende på albummet Smoke Rainbows (Music Minds Matter) er som følger:


 1. The Leisure Society ‘Last of the Melting Snow’
 2. The Magic Numbers ‘Wayward’
 3. Penny Police ‘Take on a Little Love’
 4. The Magic Lantern ‘Different Paths’
 5. Matt Deighton ‘Overshadowed’
 6. Rory Butler ‘Mind Your Business’
 7. Bloom ‘People Like You’
 8. Charlie Wood ‘Grand Piano’
 9. Ren Harvieu ‘Little Eaven’
 10. The Blow Monkeys ‘Fortune’s Wheel’
 11. Pat Dam Smyth ‘Where the Light Goes’
 12. Tyni ‘Fighter’

 

ANNONCE