Nyhed

REN KÆRLIGHED: Andreas Odbjerg og Carl Knast udgiver sang som hylder det følsomme venskab mellem to mænd

Med sangen håber de to sangere at bringe folk tættere sammen i en verden præget af mørke

Listen over venskabssange er lang. Tag for eksempel ”That’s What Friends Are For” af Stevie Wonder, ”Count on Me” af Bruno Mars, “You’ve Got a Friend In Me” af Randy Newman fra Disneyfilmen Toy Story – eller hvad med The Rembrandts sang ”I’ll Be There for You” fra den ikoniske tv-serie med den meget passende titel, Friends.

Nu bliver listen dog en sang rigere, da de to sangere Carl Knast og Andreas Odbjerg er klar med singlen ”Vennesangen”, der netop hylder, ja du gættede rigtigt – venskab. I en pressemeddelelse fortæller Knast om tankerne bag det nye nummer.

”Sangen skal skildre et hudløst ærligt, følsomt og fint venskab mellem to mænd. Nummeret ønsker at være en stemme blandt de mænd, der har lyst til at erklære deres kærlighed til hinanden. Sangen er en hyldest til venskab,” fortæller Knast og uddyber.


”Jeg blev selv onkel for et år siden, og når jeg kigger min nevø i øjnene, så har jeg lyst til at fortælle ham, at han er min ven, og at jeg elsker ham. Verden er et meget mørkt sted i disse dage, så jeg håber, at denne sang kan hjælpe med, at vi kan bevæge os måske bare en lille smule tættere sammen.”

Pressefoto: Universal Music
Pressefoto: Universal Music

I pressemeddelelelsen forlyder det, at ”Vennesangen” blev til en aften, hvor Odbjerg og Knast var i studiet sammen.


”Andreas og jeg var i studiet på en vinteraften. Vi har et helt specielt venskab, og der er altid højt til loftet, når vi ses i studiet. Vi havde bare haft en god dag, og da skyggerne blev lange, så luntede Andreas rundt om sig selv og sagde noget i retningen af: ’jeg er så glad, altså, jeg føler bare, jeg har lyst til at synge om dig Carls. Kan man ikke bare gøre det? Jeg skal bare have 4 akkorder!!!’,” fortæller Knast og fortsætter.

”Martin Melancolia, vores fælles ven og samarbejdspartner, fandt en Daimi-vinyl frem, hvor vi samplede nummeret ’De store brysters sang’. De akkorder lagde grund for den første version af ’Vennesangen’. Senere hen blev sangen så komponeret i fællesskab med Anders Ormen (Balstyrko, Ommie Wise), Davide Rossi (Coldplay, Balstyrko) og jeg selv.”

På ”Vennesangen” er det således Rossi, der lægger strygere til. Han har spillet og komponeret med blandt andet Beyonce, U2 og Alicia Keys. Mest kendt er nok hans strygerbidrag til Coldplays verdenshit ”Viva La Vida”.  


Lyt til den nye vennesang nedenfor

FØR GENNEMBRUDDET: Se livesession med Andreas Odbjerg - for otte år siden


ANNONCE