Nyhed

ROSKILDE FESTIVAL: 100 unge, 24 timer og ét meningsløst løb for bedre trivsel

Hvis du kommer forbi Københavns Hovedbanegård torsdag d. 5. oktober, skal du være forberedt på at møde en masse løbende unge mennesker – også om natten

Roskilde Festival inviterer 100 unge til at deltage i initiativet The Endless Race, hvor de skal løbe i 24 timer uafbrudt. Invitationen er sendt afsted i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Den Grønne Ungdomsbevægelse, og ifølge leder af filantropi og NGO-partnerskaber hos Roskilde Festival, Kara Djurhuus, skal løbet afspejle de udfordringer og den meningsløshed i hverdagen, som ingen unge bør leve med:  

- Vi hører i disse år alt for meget om ensomhed, stress, angst, forventningspres og bekymringer for fremtiden og dens kriser. Det kan ingen holde til i længden. Og hvad er så formålet med at ræse afsted på et løbebånd i 24 timer? Der er ikke noget formål. Det er meningsløst, og det er hele pointen. Det pres, som unge lige nu oplever, er uholdbart. Vi er nødt til at give ungdommen en pause, siger Kara Djurhuus.

Fra kl. 12.00 kan man møde de unge løbere under uret på Københavns Hovedbanegård, som altså er i bevægelse frem til samme tidspunkt dagen efter. Roskilde Festival skriver desuden på tilmeldingssiden, at man ikke må deltage i løbetøj - for løbet skal være meningsløst. 


Åbning af millionpulje
Ud over, at løbet skal sætte fokus på unges udfordringer, så markerer The Endless Race også åbningen for Roskilde Festivals donationspulje, hvor foreninger og organisationer kan søge om økonomisk støtte til initiativer, der er målrettet unges trivsel.

Puljen er på op til 10 millioner kroner, og Roskilde Festival åbner for ansøgninger d. 5. oktober – altså samme dag som The Endless Race løber af stablen på Københavns Hovedbanegård.

Ifølge Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet oplever næsten halvdelen af alle unge mellem 16 og 25 år en grad af dårlig trivsel. Vejen til bedre trivsel kan være gennem meningsfulde fællesskaber siger leder af filantropi og NGO-partnerskaber hos Roskilde Festival, Kara Djurhuus:

- Vi mener, at forandring skabes bedst i fællesskab, og at det er et fælles ansvar at skabe håb for fremtiden og herunder bedre vilkår for ungdommen. Derfor støtter vi foreninger og organisationer, der kæmper for at skabe bedre ungdomsliv.


Sidste chance for at sende en ansøgning til puljen er d. 1. november 2023. Roskilde Festival livestreamer The Endless Race på de sociale medier, og man kan stadig nå at tilmelde sig her, hvis man vil løbe med.

LÆS OGSÅ: ORANGE DONATION: Blæst og Roskilde Festival donerer 500.000 kroner til sårbare børn og unge

ANNONCE