Nyhed

Till Lindemann-krav mod tysk avis afvist af retten

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung melder, at Till Lindemanns advokater, Schertz og Bergmann, har tabt en sag omkring påbud imod avisen Süddeutsche Zeitung

Den 29. august erklærede statsadvokaterne i Berlin, at de på baggrund af det materiale, de havde til rådighed, ikke vil kunne rejse tiltale imod Rammstein-sanger Till Lindemann for seksuelle krænkelser.

Nu er der sket en ny udvikling i sagen. I en netop udkommet artikel skriver avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung blandt andet, at Till Lindemann ønskede, at det forbydes for en anden tysk avis, Süddeutsche Zeitung at rejse mistanken om, at Till Lindemann havde sex med koncertgængere imod deres vilje eller samtykke. Dette ønske er nu afvist af landsretten i Frankfurt am Main. 

Martin Schippan, advokaten for Süddeutsche Zeitung, beretter, at landsretten ser mistanken tilstrækkeligt bekræftet, ikke mindst på baggrund af de potentielle ofres erklæringer på tro og love. Schippan udtaler til Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Der er en kæmpestor offentlig interesse omkring beretningerne om sagen. Når selve casting-systemet er uanfægtet (hvor særligt udvalgte kvinder er inviteret backstage til såkaldte after-afterparties efter gruppens koncerter, red.), findes der også en kæmpe stor offentlig interesse omkring at få at vide, hvad præcis der er forgået. Denne argumentation fulgte landsretten.”


Simon Bergmann, Till Lindemanns advokat, erklærede derimod, at han ikke kan forstå landsrettens beslutning og varslede at anke afgørelsen uanset hvad. 

Uskyldsformodningen gælder for alle nævnte personer. GAFFA fortsætter med at følge sagen tæt. 

Till Lindemann har i øvrigt netop udgivet en ny solosingle og dertilhørende chokvideo.

GAFFAs chefredaktør Ole Rosenstand Svidt og GAFFAs Rammstein-ekspert Alexander Hemstedt diskuterede 29. august Lindemann-sagen i en podcast hos RadioVictoria i Esbjerg. 


Samtidig har GAFFAs Alexander Hemstedt prøvet at skitsere, hvordan Rammsteins og Till Lindemanns mulige fremtidsudsigter er.

ANNONCE