Nyhed

NÅR MÆNGDEN SVINDER IND: Hør Den Syvende Søns stærke Peter Belli-hyldest her

Hyldestsangen er et af fire nyindspillede numre på kommende album fra det københavnske rockband

Det er mindre end et år siden, Den Syvende Søn udgav deres seneste studiealbum. Alt på spil indeholdt blandt andet duetter med Mathilde Falch og Peter Belli - og blev fulgt til dørs af et interview med bandets frontfigur Michel Belli her hos GAFFA.

Nu er det københavnske rockband så klar med det nye album Når mængden svinder ind, som samler en række sange fra bagkataloget - og føjer fire helt nyt til.

Blandt de nye indspilninger er både en fortolkning "Morgenstund har guld i mund" - som Michel Bellis afdøde far indspillede tilbage i 1960'erne - samt en nyskrevet hyldest til Peter Belli, som gik bort i sommeren 2023.


Belli-hyldesten har fået titlen "Det går godt," og under artiklen her kan du høre sangen og se den helt nye musikvideo. Sangen er skrevet i samarbejde med sangskriver-kollegaen Jonas Breum, som nogle vil huske fra bandet Coolsville.

”Jeg skulle mødes med Jonas Breum og skrive, men jeg kunne mærke, at det var svært at lave tekster. Jeg sagde til Jonas, at vi var nødt til at skrive en sang til min far, før vi kunne komme videre. Vi skrev ”Det går godt”, og det var først efter, at jeg havde skrevet de andre sange, at jeg spillede den for drengene i bandet," fortæller Michel Belli i en pressemeddelse og tilføjer:

"Jeg havde i første omgang skrevet den mest for min egen skyld. Da drengene havde hørt den, var der ingen tvivl om, at vi skulle indspille den og at den skulle med på albummet. Da den var skrevet, foreslog Jonas at skrive en kærlighedssang, så vi skrev ”Kom nu” og til sidst ”Et Liv”.


Når mængden svinder ind udkommer i et begrænset oplag på vinyl den 3. maj, og rammer efterfølgende streamingtjenesterne den 14. juni.

Michel Belli går efter en mørkere og ætsende tone


ANNONCE