Nyhed

SYD FOR SOLEN 2024: Fire navne føjet til sommerens program

Jorja Smith og André 3000 er bare to af de store navne, som nu har meldt deres ankomst til Valbyparken

Queens of the Stone Age og Fred Again... er allerede annonceret til at spille lørdag og torsdag på sommerens udgave af Syd for Solen-festivalen i København. I dag har arrangørerne så løftet sløret for fire navne til fredagens program - inklusive den danske anmelder-darling Guldimund og tre store, internationale navne.

”Det bliver et slaraffenland for de nysgerrige musikelskere. Fredags-artisterne har det tilfælles, at de er eksperimenterende, nysgerrige og frygtløse i deres brud med normer og regler, uanset hvilken genre, de slår rødder i. Det bliver en dag, hvor vi udfordrer de kasser, vi ofte putter musikken i,” udtaler festivalens talsperson Xenia Grigat og tilføjer:

”Vi vil forvandle Valbyparken til et musikalsk frirum, der forener artister fra vidt forskellige sfærer – en fusion af genrer og stemninger, hvor alt går op i en højere enhed i diversitetens tegn. En dag, hvor man kan gå på opdagelse i de mange nuancer, der findes i populærmusikken i dag – når den røde tråd er fortolkning af popmusik som fundament."


Og der er ikke bare tale om tomme pr-floskler. De tre netop annoncerede, internationale navne er nemlig ingen ringere end Jorja Smith, André 3000 - kendt fra Outkast - samt den engelske trommeslager Yussef Dayes.

André 3000 udgav sidste år sin solodebut New Blue Sun, som ganske overraskende bød på fløjte-funderet instrumentalmusik fremfor den hiphop, man ellers forbinder med hans navn. Det er med dette setup, André 3000 giver en række europæiske koncert i sommeren '24.

”André 3000 er en af de mest hyldede artister de sidste tre årtier. Selvfølgelig for legendariske Outkast, men også for sit arbejde i film, kunst, mode og i det internationale kulturelle landskab i det hele taget. Han har alle dage været en kæmpe karakter, der med sin flamboyante stil, søgende sjæl og evige nysgerrighed har skabt sit helt eget narrativ," udtaler Xenia Grigat.


Hun fremhæver samtidig fredagens andet hovednavn, Jorja Smith, og fortæller:

”Jorja Smith er et virkelig godt eksempel på en artist, der formår at forene en længselsfuld afsøgning af poppens mange facetter med dét at skrive hits. Hendes musik trækker tråde til både jazz, soul, r&b og hiphop, og særligt på det nye album blander hun genrer som afrobeats, amapiano og rock," siger Grigat og uddyber:

"Stilen er på én gang søgende og konfronterende, altid med hendes fantastisk udtryksfulde stemme i centrum, som ubesværet veksler mellem at være helt intim og helt vanvittig ekspressiv. Og så er hun intet mindre end suveræn på en scene,” lyder det fra Grigat.


SLARAFFENLAND FOR ROCK- OG INDIEELSKERE: Syd For Solen udvider lørdagsprogrammet med tre store navne

ANNONCE