Nyhed

Del Palmer er død, 71 år gammel - læs de rørende mindeord fra Kate Bush

Kate Bushs mangeårige partner både privat og professionelt er gået bort

Han var en del af Kate Bush liveband allerede inden udgivelsen af hendes ikoniske debutalbum The Kick Inside fra '78 - og fra og med opfølgeren Lionheart spillede Del Palmer bas på de fleste af hendes album, ligesom han var tekniker på alle album fra Hounds of Love (1985) og frem til Bushs hidtil seneste album fra 2011.

Nu er Del Palmer så afgået ved døden i en alder af 71 år. Han døde den 5. januar. Ud over at han spillede en vigtig rolle i studiet på en række af Kate Bushs album, dannede de to også par privat fra slut-70'erne og frem til start-90'erne. Palmer var også en del af Bushs liveband i '79, ligesom han medvirkede i flere af hendes musikvideoer i firserne.

I 2007 udgav Palmer sit første album i eget navn, Leap of Faith; han fulgte op med yderligere to soloalbum i henholdsvis 2010 og 2015. I kølvandet på nyheden om hans død har Kate Bush delt et mindeord på sin hjemmeside. 


"Det er vanskeligt at vide, hvad man skal sige...han var en stor del af mit liv og mit arbejde i mange år. Det kommer til at tage lang tid at forlige mig med, at han ikke længere er blandt os," skriver Bush og fortsætter:

"Han var utroligt kreativ - talentfuld på mange forskellige måder. Han var en glimrende musiker, bassist, en stor kunstner - han tegnede altid. Engang dækkede han en hel mixerpult med tegneserier. Det tog ham flere dage og så fuldstændig fantastisk ud," erindrer Bush og tilføjer:

"Han var selvlært studietekniker, arbejdede på flere af mine plader og udgav senere sine egne album. Billedet herover en en mosaik, som Del lavede. Han kaldte den Livets Træ. Jeg kommer til at savne ham forfærdeligt. Kate." 


WUTHERING HEIGHTS: Den skotske mesterguitarist Ian Bairnson er død, 69 år

ANNONCE