Nyhed

Spot Festival: Erfaren musiker og branchepersonlighed tilslutter sig bestyrelsen

Den nye tilføjelse til showcase-festivalens bestyrelse er nu fundet

Efter nytåret indledte den aarhusianske Spot Festival en open-call ansøgningsrunde, hvor interesserede kunne ansøge om at udfylde den ledige plads i bestyrelsen. I alt blev der indsendt 70 ansøgninger, og valget er altså faldet på Maia Ledet Andersen. Det skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse. Maia Ledet Andersen træder ind i bestyrelsen med en erfaring som udøvende musiker under kunstnernavnet MAIA. Hendes seneste udgivelse er ep'en Tusind Ord fra 2017, som indeholder singlen "Du' Kærlighed For Mig", som i dag har omkring 1,9 millioner streams på Spotify.

I dag arbejder Maia Ledet Andersen som leder for streaming og digital strategi hos Universal Music Group, hvor hun beskæftiger sig med blandt andet dataanalyse, eksport og partnerskaber. Det nye bestyrelsesmedlem har derfor både kompetencer på og bag scenen, og kan derfor udvide den samlede kompetencepakke i bestyrelsen ifølge bestyrelsesleder Lena Brostrøm:

"Maia besidder nogle egenskaber, som vi har rigtig god brug for at udvide vores samlede kompetencer med. Det bliver en fornøjelse at få hende med i vores arbejde og kommende processer,” fortæller Lena Brostrøm i en pressemeddelelse.


Maia Ledet Andersen indtræder i bestyrelsen fra dags dato, og fortæller i en udtalelse, at Aarhus-festivalen har en særlig betydning for hende:

”Spot Festival er et af de absolut vigtigste led i udbredelsen af ny dansk og nordisk musik. Mit hjerte banker for netop det, så det er med stor begejstring, at jeg træder ind i bestyrelsen. Festivalen bidrager til uvurderlig eksponering for nye artister og er samtidig et vigtigt netværksrum for branchens mange forskellige instanser," fortæller hun, og uddyber, at festivalen har en særlig position, hvor man har mulighed for at skabe forandringer i resten af branchen:

"Dertil er Spot et sted, hvor man virkelig kan gøre en forskel på diversitets-området,
som jeg ser som et af branchens vigtigste fokusområder nu og i de kommende år. Jeg ser frem til at arbejde med både eksisterende og nye initiativer i bestyrelsesteamet, og jeg går til opgaven med bred brancheerfaring, kampgejst og ambitioner på vegne af festivalen og dansk musik,” lyder det fra Maia Ledet Andersen.


Spot Festival 2024 finder sted den 3. - 4. maj i Aarhus. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: GENNEMBRUD: Flertal i EU-parlamentet har stemt for lovgivningsændring, der skal sikre musikere ordentlig betaling på streamingtjenester

ANNONCE