Nyhed

Metal-ikonerne Pantera kommer til Royal Arena

Efter rost koncert på Copenhell i 2023 annoncerer Pantera nu Europa-turné og lægger i den forbindelse vejen forbi den danske hovedstad

Pantera har allerede annonceret koncertdatoer i Storbritannien og Irland, og i dag udvider de med 16 nye datoer. Blandt de nye datoer er en koncert i Royal Arena den 26. januar 2025, der dermed også er den største danske koncert, som thrash metal-bandet nogensinde har annonceret.

Det amerikanske metal-band blev dannet tilbage i 1981 af brødrene Vinnie Paul Abbott og Dimebag Darrell Abbott. I slutningen af 80’erne fik Pantera sin nye forsanger i form af Phil Anselmo, men i begyndelsen af 00’erne blev bandet på dramatisk vis opløst. Året efter blev guitaristen, Dimebag Darrell, skudt og dræbt under en koncert med sit nye band, Damageplan.

Og det var en hyldestkoncert til grundlæggeren Dimebag i 2016, der sidste år førte til en række aflysninger af Pantera, som var blevet gendannet i 2022 med bassisten Rex Brown og Phil Anselmo i front.


Phil Anselmo stod anklaget for at have givet en nazi-lignende hilsen og have udtalt ordene ”white power” under hyldestkoncerten i 2016. Mens flere tyske festivaler herefter fjernede Pantera fra plakaten, mente danske Copenhell, at ”man skal have en chance til”, og Anselmo har da også undskyldt inderligt for episoden. GAFFA gav Copenhell-koncerten fem stjerner, og den fulde anmeldelse kan læses her.

Når Pantera gæster Royal Arena i januar 2025 bliver det med forsanger Philip H. Anselmo, bassist Rex Brown, guitarist Zakk Wylde og trommeslager Charlie Benante. Billetsalget starter fredag den 28. juni kl. 10 via livenation.dk og ticketmaster.dk.

LÆS OGSÅ: Copenhell efter tysk Pantera-afbooking: "Folk fortjener en chance en mere"


 

 

 


ANNONCE