Nyhed

Råt og upoleret: Isam B udgiver første single fra sit kommende album

Det kommende album lander til efteråret

Den tidligere Outlandish-sanger Isam B udgav i 2021 en selvbiografi med titlen Fædreland. Nu udgiver han singlen "Snart Blev Vi Ældre", som tager udgangspunkt i nogle af historierne, som Isam B fortæller i bogen. Singlen er en rå og upoleret rejse gennem hverdagsliv, barndom og teenageårene på Vestegnen i 1990'erne, og så er den første udgivelse fra Isam B's kommende album, som lander i efterået. 

I en pressemeddelelse beskrives det hvad sangens titel betyder for Isam B: 

"Titlen “Snart Blev Vi Ældre” tjener som en påmindelse om, hvordan tiden passerer ufortrødent forbi, og hvordan vi alle vokser og udvikler os. Singlen adresserer på én og samme tid ømme punkter ved opvæksten på Vestegnen og kærligheden til livet der."


I sangen skildres blandt andet små bidder fra netop barndommen på Vestegenen: 

"Vestegn ’92 /2660 /ingen hipster her/ Rygerklub med vest/ slås i frikvarter /Det store og det lille/ Altid Karim, gemte sig bag toilettet/ i gården med kvælertag/ Men alle vidste hans far ta’r bæltet af/ Snart blev vi ældre/"

Med sit kommende album og sin nye single er ambitionen for Isam B at byde ind med en ny og mere minimalistisk musikalsk lyd, hvor historiefortællingen og vokalen er i centrum. 


Sidste vi hørte fra Isam B, var med udgivelsen "Hvis det ikke er dit", der udkom i oktober 2023. Her rettede han skarp kritik mod de fordomme og den stigmatisering, han selv oplever som minoritet i Danmark. 

“Snart Blev Vi Ældre” er blevet til i samarbejde med sangskriveren Babak Vakili, komponisten Sara Grabow og er endeligt indspillet med Mads Bunch Johansen, Nikolaj Poulsen og Nicolai Noa.

Læs også: Ny bog om Isam B udkommer fredag


ANNONCE